Abbott rekryterar Regulatory Affairs Manager (Detta uppdrag är avslutat)

Abbott är ett globalt hälso- och sjukvårdsföretag, har ca 70 000 anställda i världen, utvecklar och marknadsför läkemedel och hälsorelaterade produkter i ca 150 länder världen över. Bolaget grundades år 1888 och har idag sitt huvudkontor i Chicago USA. I Norden finns idag ca 300 anställda, kontoret i Stockholm är beläget i Solna.

Regulatory Affairs Manager till Abbott Scandinavia AB

Just nu söker vi en Regulatory Affairs Manager till vårt kontor i Solna. Tjänsten är en tillsvidareanställning och du kommer att ingå i vårt nordiska team och rapportera till Nordic Regulatory Affairs Director. I rollen kommer du att ha stort eget ansvar och arbeta med intressanta och utmanande arbetsuppgifter.

Arbetsbekrivning:
Du kommer att ansvara för regulatoriskt produktunderhåll såsom variationer, förnyelser, uppdatering av produktinformation, märkning, PSURar och övrig myndighetskontakt gällande våra läkemedel. Du kommer att arbeta över gränserna med övriga funktioner på företaget, både lokalt, nordiskt och globalt. Du ska även arbeta kontinuerligt med förbättringsarbete, strategi och vision inom avdelningen och tillsammans med Nordic Regulatory Affairs Director utveckla den regulatoriska verksamheten. Beroende på din bakgrund och önskemål kring den egna utvecklingen kan du också få möjlighet att arbeta med uppgifter inom Quality Assurance och/eller Pharmacovigilance.

Kvalifikationer:

  • Högskole/universitetsexamen i naturvetenskapligt ämne.
  • Flerårig erfarenhet av arbete inom Regulatory Affairs och goda kunskaper i lokala/europeiska regulatoriska krav och riktlinjer.
  • Erfarenhet av nationella proceduren, MRP, DCP och CP.
  • Ha erfarenhet att vara kontaktyta mot myndighet.
  • Erfarenhet av regulatoriskt arbete på nordisk nivå anses mycket meriterande.
  • Uttrycker dig obehindrat i både skrift och tal på engelska samt god förståelse i ytterligare ett nordiskt språk.

Personliga egenskaper som värdesätts:

  • Positiv attityd och servicekänsla
  • Drivande, snabblärd och självgående
  • Strukturerad och flexibel
  • Analytisk förmåga

Framgångsfaktorer:
För att lyckas i denna roll behöver du vara drivande, självgående och ivrig att lära dig nya saker. Det är en stor fördel om du har ett strategiskt tankesätt och har en förmåga att förenkla och förbättra arbetsprocesser. Självklart är du noggrann och tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och du måste uppskatta samarbete och vara duktig på att interagera med andra, då du kommer att sitta med i många olika typer av arbetsgrupper på olika nivåer.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar vi med Scientific Solutions. Skicka din elektroniska ansökan i form av CV och personligt brev till [email protected] eller ring henne på 0709-731747.

Sista ansökningsdag: 1 Juni 2014
Ansökningar kommer att utvärderas fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med Din ansökan!