Avslutat uppdrag – Bioinformatiker

Scientific Solutions arbetar med att försörja Life Science företag med naturvetenskaplig kompetens. Vi har ett särskilt fokus på chefs- och specialistroller inom läkemedelsindustrin.

För närvarande söker vi efter en Bioinformatiker till ett uppdrag på ett läkemedelsföretag i Stockholmstrakten.

Du kommer att ingå i en grupp som har helhetsansvar för informationshantering och informationslösningar till företagets forsknings- och utvecklingsavdelning. Du kommer att ha till uppgift att fungera som kommunikativ länk mellan avdelningens olika professioner och behöver därför använda Dig av Din kunskap om och erfarenhet av biologiska/medicinska mekanismer, bioinformatiska verktyg och programmering. Du kommer att ha en viktig roll i att bistå forskare inom den tidiga läkemedelsutvecklingen att tolka, strukturera och optimera stora datamängder från multipla källor. Dina arbetsuppgifter kommer också att omfatta utveckling av nya metoder och verktyg för att underlätta arbetet att ta fram beslutsunderlag till läkemedelsprojekten.

Vi söker en person som kan förstå och hantera vetenskaplig data, informationsflöden och prediktiva modeller. Du skall kunna integrera relevant information från olika informationskällor och förstå de tidiga faserna av läkemedelsprocessen.

Du som söker bör ha en akademisk utbildning inom biologi och/eller bioinformatik samt gedigen erfarenhet från databashantering och programmering. Forskningserfarenhet är mycket meriterande.

Låter det här intressant? Ansök snarast med CV och personligt brev till [email protected] Vänligen skriv ”Bioinformatiker” i ämnesraden. Ansökningarna hanteras löpande. Frågor besvaras av Marcus Lindgren på Scientific Solutions. Telefon: 0708-13 91 77