Avslutat uppdrag – Biostatistiker (Detta uppdrag är avslutat)

För kunds räkning söker vi just nu en biostatistiker till ett spännande uppdrag med fokus på djurförsöksmodeller och preklinisk forskning. Vår kund är ett läkemedelsbolag i Stockholmstrakten.

Arbetsuppgifter:
I den här rollen kommer du att ha ett tätt samarbete med forskarna i läkemedelsprojekten. Du kommer att ha en rådgivande funktion och förväntas bidra med din expertis inom biostatistik, både vid planering och utformandet av in vivo modeller, samt vid analys och vid projektavslut. Du kommer också ta ansvar för att tillsammans med forskare och programmerare utveckla och förbättra automatiserade analysverktyg.

Önskvärda kvalifikationer:
– Naturvetenskaplig högskoleutbildning med stor tyngdvikt på matematiska och statistiska modeller.
– Du har tidigare arbetat med statistiska beräkningar för biologiska frågeställningar.
Du är en mycket erfaren SAS användare.
– Kunskaper om läkemedelsutveckling och vana att arbeta i projektform
– Erfarenhet av egen forskning och djurförsöksmodeller är mycket meriterande.

Du tycker om att på ett pedagogiskt sätt kommunicera ut och förklara statistiska modeller till kollegor i projekten. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i och få en bra helhetsbild av nya projekt.

För att lyckas i denna roll bör du ha mycket god samarbetsförmåga, vara kommunikativ och självgående. Vidare behöver du vara driven och brinna för att tillämpa statistiska metoder inom biomedicinsk forskning och i läkemedelsprojekt.

Låter detta intressant?
Sänd omgående in en ansökan via extern ansökningssida (följ denna länk)
Frågor besvaras av Sara Tomicic på 0709-73 17 47.

Varmt välkommen in med din ansökan!