Evolan söker en CMC specialist (Detta uppdrag är avslutat)

Evolan är ett privatägt svenskt läkemedelsföretag med huvudsaklig verksamhet i Sverige och de övriga Nordiska länderna. Företaget är ett av de snabbast växande läkemedelsföretagen i Sverige med många nya produkter i registrerings- och lanseringsfas. Evolan skapar värde med produktutveckling, partnerskap och framgångsrik marknadsföring av läkemedel. Våra medarbetare har en gedigen branscherfarenhet med kärnkompetens inom utveckling, marknadsföring och försäljning av läkemedel. För att säkerställa kvalitet och leveranstrygghet har vi ett aktivt samarbete med ett antal mycket ansedda producenter.

REGULATORY AFFAIRS MANAGER/CMC SPECIALIST

Evolan utvecklar ständigt sin verksamhet och sin produktportfölj och är idag i behov av att förstärka sin kompetens inom främst CMC. De utvidgar därför sin organisation med ytterligare en medarbetare inom Regulatory Affairs.

Om rollen
I den här rollen kommer du att vara en viktig resurs och bidra med din expertkunskap inom Regulatory Affairs och CMC. Du kommer att delta i och självständigt driva flertalet olika regulatoriska projekt, det kan t.ex. handla om sk tech transfer projekt, olika typer av utvecklingsprojekt, både inlicensieringsprojekt och att utveckla läkemedel i samarbete med kontraktsutvecklare och andra samarbetspartners. Du kommer att granska dossiers för att utvärdera möjligheten till en lyckad registrering, men också arbeta med sedvanligt regulatoryarbete som ingår på marknadsavdelningar, så som variationer, ändringsärenden och arbete med bipacksedlar och produktresuméer.

Du kommer att arbeta mot den svenska och nordiska marknaden med en bred produktportfölj under ständig utveckling och som innehåller både OTC- och Rx-läkemedel, medicinteknik, kosmetika och kosttillskott.

Evolan erbjuder en familjär, entusiastisk och utvecklande arbetsmiljö, där allas insats är lika viktig och synliggörs i organisationen. Det är högt i tak och alla medarbetare förväntas ta sitt ansvar och bidra med just sin expertis. Då det är en liten organisation blir det en intressant bredd i rollen, med stora utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Vem är du?
Vi söker dig med lämplig naturvetenskaplig utbildning, t.ex. farmaci, biomedicin, kemi eller liknande. Du har minst 5-10 års erfarenhet från läkemedelsutveckling och har självständigt arbetat med CMC frågor. Du är en skicklig projektledare och är van att driva olika typer av regulatoriska projekt på både strategisk och operationell nivå. Självklart behärskar du både engelska och svenska och uttrycker dig obehindrat på båda språken, både i tal och skrift.

För att lyckas i den här rollen krävs att du är självgående, initiativtagande och att du har förmågan att samarbeta och trivs med att arbeta tvärfunktionellt. Du behöver vara prestigelös, men samtidigt våga driva dina frågor och stå upp för dina åsikter. Du tänker utanför boxen, drivs av förändring och utveckling och uppskattar när ditt bidrag syns i organisationen.

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar Evolan med Scientific Solutions. Vid frågor och för mer information, ta kontakt med Sara eller Daniel på Scientific Solutions. Din ansökan vill vi ha senast den 20 november och skickas via mejl till [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter
Sara Gustafsson
Mob: 0709-731 747
Mejl: [email protected]

Daniel Krumlinde
Mob: 0763-441 121
Mejl: [email protected]