Global Regulatory Manager till Immedica Pharma AB (Detta uppdrag är avslutat)

Immedica Pharma AB är ett privatägt specialistläkemedelsföretag med kommersiell täckning över hela Europa och delar av Latinamerika, Asien och Mellanöstern. Immedica grundades 2018 genom ett förvärv och har haft en stark tillväxt både försäljnings- och organisationsmässigt, idag med ett 70-tal anställda varav omkring 45 anställda är baserade på huvudkontoret i centrala Stockholm. Immedica har en växande produktportfölj och är MAH för centralt och nationellt godkända sär-och nischläkemedel med stort medicinskt behov både i och utanför Europa. Det globala strategiska regulatoriska arbetet koordineras från huvudkontoret och innefattar såväl nyregistreringar, produktionsflyttar, MAH överföringar och regulatoriskt underhåll av företagets produkter. Immedicas huvudägare är Impilo AB, ett privat nordiskt investeringsbolag.

 


Immedicas avdelning för Regulatory Affairs fortsätter att växa och söker nu flera nya medarbetare till gruppen. Avdelningen består idag av fem personer och de sitter centralt belägna vid Odenplan i Stockholm. Detta är en sällsynt möjlighet för dig som vill växa och utvecklas inom Regulatory Affairs på ett expansivt svenskt moderbolag med fokus på specialistläkemedel.  

Som Global Regulatory Manager på Immedica kommer du att hjälpa till att utveckla och anpassa verksamheten för att på ett effektivt sätt ta hand om de nya produkter som Immedica förvärvar, såväl som de befintliga produkterna i Immedicas portfölj. Rollen erbjuder dig fantastiska möjligheter att utvecklas inom Regulatory Affairs i takt med företagets tillväxt och att nya projekt startas upp.


Arbetsuppgifterna omfattar bl.a.

  • Globalt regulatoriskt produktansvar för Immedicas produkter i och utanför Europa
  • Regulatorisk life cycle management, uppdatering av regulatorisk dokumentation samt för vissa roller publicering av eCTD submissions i Immedicas interna system
  • Projektledning av större regulatoriska ändringar såsom technology transfer och MAH-transfers
  • Regulatoriskt ansvar i projekt för geografisk expansion samt lanseringar av nya produkter
  • Direktkontakt med läkemedelsmyndigheter globalt samt med lokala och globala kontraktstillverkare och partnerföretag
  • Agera regulatorisk expert i tvärfunktionella team både internt och externt


Kvalifikationer

  • Högskoleexamen (MSc el BSc) i farmaci, kemi, biovetenskap eller liknande
  • Minst 5 års erfarenhet av arbete från Regulatory Affairs inom läkemedelsindustrin, gärna på huvudkontor
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av eCTD publishing är meriterande


Framgångsfaktorer

För att lyckas i rollen trivs du med att arbeta i en dynamisk miljö och att jobba tvärfunktionellt i projekt. Det krävs att du har både initiativförmåga och driv för att ta ditt arbete framåt.

Du är prestigelös i att hantera stort som smått inom arbetet med Regulatory Affairs och har erfarenhet av mer traditionellt regulatoriskt underhållsarbete av produkter och kunskap av arbete i olika procedurer, gärna med blicken utanför Norden. Vidare är det en fördel om du har intresse för analys av komplexa frågeställningar samt är nyfiken, ansvarstagande och uppskattar de globala kontakter detta arbete innebär.

Då Immedica växer och är under ständig utveckling tror vi att du tycker om möjligheten att kunna vara med och påverka, för att förbättra arbetsrutiner och processer.


Ansökning och Kontakt

Låter detta som något för dig? Då vill vi mer än gärna komma i kontakt med dig!

Har du frågor kring rollen, ta kontakt med Anna eller Sara på Scientific Solutions (kontaktuppgifter nedan).
Din ansökan, innehållandes CV och personligt brev, sänder du till [email protected] så snart som möjligt, dock senast den 17e oktober 2021.

Vi ser fram emot din ansökan!


Kontaktuppgifter

Anna Arnebrant
Mobil: 073 995 56 25
Email: [email protected]

Sara Gustafsson
Mobil: 070 973 17 47
Email: [email protected]


Scientific Solutions är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på Life Science. Vi förser kunder inom läkemedels-, medicinteknik-, och bioteknikindustrin med medicinsk och naturvetenskaplig kompetens till verksamhetskritiska roller. Läs mer på www.scientificsolutions.se