Konsult inom Produktutveckling och Teknisk Projektledning (Detta uppdrag är avslutat)

Scientific Solutions är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på Life Science. Vi förser kunder inom läkemedels- och bioteknikindustrin med naturvetenskaplig kompetens som stöd i utvecklingen av nya produkter. Vi är under ständig utveckling och behöver nu utöka verksamheten med ytterligare konsulter inom projektledning och materialteknik för Life Science industrin.

Vi söker just nu flera konsulter med kunskap inom materialteknik och erfarenhet av utvecklingsarbete inom läkemedels- eller medicinteknikindustri. Rollen som Konsult inom Produktutveckling och Teknisk projektledning är initialt förlagd på ett spännande Life Science bolag där du får möjlighet att verka från idé och forskning till färdig produkt, då både R&D-, produktions- och marknadsavdelningar finns representerade i Sverige. Arbetet kommer att ha internationell prägel då du kommer att samarbeta med prouktionssiter förlagda till andra länder i Europa. Visst resande kan komma att ingå i tjänsten.

Arbetsuppgifter:

 • Ansvara för och driva parallella tekniska utvecklingsprojekt inom materialområdet. Projektgrupperna sätts ihop för varje specifikt projekt och sker i samarbete med inköp, kvalitet, marknad och produktion vid företagets anläggningar i Sverige och till viss del internationellt.
 • Själv delta i projektens operativa utvecklingsarbete.
 • Utveckla processer, utföra tester och provkörningar. Det kan t.ex. handla om stabilitetsstudier, säkerhetsutvärderingar och materialanalyser som andningsbarhet och dragprovning.
 • Agera som den tekniska länken mellan R&D och produktionen och supportera vid eventuella produktionsproblem.
 • Upprätthålla en god relation med externa leverantörer och samarbetspartners.
 • Upprätta specifikationer, ritningar och annan teknisk dokumentation.

Kompetensprofil:

 • Civilingenjör eller annan relevant utbildning eller erfarenhet inom teknikområdet.
 • Gedigen kunskap inom materialteknik, med fokus på polymerer, textilier, hydrokolloider och olika ytbehandlingar.
 • Erfarenhet av arbete med tryckkänsliga adhesiv samt olika bärarmaterial är ett absolut krav.
 • Tidigare erfarenhet av projektledning är ett önskemål, men inget absolut krav.
 • Utmärkta kunskaper i tal och skrift, i både engelska och svenska, är ett krav. Har du dessutom kunskaper i spanska, så är det mycket meriterande.

För att lyckas i rollen som Konsult inom Produktutveckling och Teknisk projektledning bör du vara drivande, analytisk, noggrann och självgående. Du bör ha en utmärkt samarbetsförmåga, men också uppskatta att arbeta på egen hand. Ett kundorienterat förhållningssätt är en självklarhet för konsultrollen och du måste uppskatta att ha varierande arbetsuppgifter, flera projekt som löper parallellt, samt att arbeta mor snäva deadlines.

Låter detta intressant?
För mer information om tjänsten, ring Sara Tomicic på 0709-731747. Din ansökan innehållandes CV, sänder du till [email protected] snarast möjligt. Inkomna ansökningar kommer att hanteras löpande.