Avslutat uppdrag – Läkemedelskemist

Just nu söker vi en erfaren läkemedelskemist med gedigen bakgrund inom organisk syntes, för längre uppdrag hos en av våra kunder, ett läkemedelsbolag i Stockholmstrakten.

I rollen som läkemedelskemist kommer du att arbeta i en grupp som har till uppgift att designa och syntetisera potentiella läkemedelssubstanser. Arbetet bedrivs i projektform och i samarbete med övriga avdelningar och dicipliner inom företaget, t.ex. farmakologi och strukturbiologi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utforma och genomföra strategier för att framställa farmakologiskt aktiva substanser med önskade egenskaper.
  • Organisera och utföra praktiska laborationer.
  • Analysera data, samt arbeta med resultatutvärdering och dokumentation.
  • Ansvara för olika typer av labutrustning.

Önskvärda kvalifikationer:
Vi söker dig med en doktorsexamen eller längre industriell erfarenhet inom syntetisk organisk kemi, läkemedelskemi, parallellsyntes och metodutveckling. Erfarenhet från läkemedelsindustrin betraktas som mycket meriterande. Som person är du strukturerad och noggrann och har mycket god förmåga att samarbeta. Du bör också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på engelska och svenska.

Vid intresse är Du välkommen att kontakta Sara Tomicic på telefonnummer 0709-73 17 47, eller att sända Din ansökan med CV och personligt brev till sara@scientificsolutions.se
Inkomna ansökningar hanteras fortlöpande.