Medical Science Liaison Specialty Care Fibrosis till Boehringer Ingelheim (Detta uppdrag är avslutat.)

Boehringer Ingelheim är ett forskande läkemedelsföretag som strävar efter att förbättra hälsan för människor över hela världen. Sedan starten 1885 har det familjeägda företaget varit inriktat på att upptäcka, utveckla och tillverka innovativa läkemedel där det finns stora medicinska behov. I mer än 130 år har läkemedelsföretaget Boehringer Ingelheim forskat fram innovativa mediciner för både människor och djur. Boehringer Ingelheim är ett av världens 20 ledande läkemedelsföretag. Huvudkontoret finns i Ingelheim, Tyskland, och det familjeägda företaget har ca 50 000 anställda som arbetar med human- och veterinärmedicin samt biofarmaceutisk kontraktstillverkning. I Sverige har Boehringer Ingelheim drygt 100 anställda. Socialt ansvar är viktigt för Boehringer Ingelheim och företaget arbetar med sociala projekt så som ”Making More Health”. Vi arbetar även aktivt med att minimera påverkan på miljön, både i produktionen men även för att våra produkter ska ha en minimal påverkan på miljön.

Medical Science Liaison till Boehringer Ingelheim

Just nu hjälper vi Boehringer Ingelheim med att rekrytera sin nya medarbetare till deras medicinska avdelning, därför söker vi dig med erfarenhet av reumatologi, lungfibros och/eller immunologi till rollen som Medical Science Liaison (MSL) Specialty Care Fibrosis.

Boehringer Ingelheim finns representerat över hela världen och i denna utvecklande roll kommer du, i nära samarbete med en kollega, att vara företagets medicinska och vetenskapliga expert med terapiområdesansvar inom lungfibros och immunologi. Du kommer att vara företagets primära kontaktyta mot relevanta vårdgivare och berörda myndigheter, i vetenskapliga frågor rörande ditt terapiområde och säkerställa att relevant information och kunskap om företagets produkter når fram, för att på bästa möjliga sätt förbättra berörda patienters situation.

Inom terapiområdesansvaret kommer du att arbeta med ett befintligt läkemedel som nyligen fått ytterligare indikationer godkända och du kommer in i en spännande tid med lanseringsarbete av de nya indikationerna. Du kommer att vara en viktig länk för det vetenskapliga utbytet mellan kliniker och vetenskapliga experter externt och företaget. Då de olika indikationerna handhas av olika specialister (pulmologer respektive reumatologer) kan rollen till viss del formas utifrån den kompetens du kommer in med.

I Boehringer Ingelheims svenska organisation kommer du att ingå i ett team där attityden präglas av prestigelöshet, laganda och att man hjälper varandra. Generellt är företaget familjärt och har ett stort fokus på värdefrågor och på sina medarbetares utveckling.

Tjänsten är till stor del fältbaserad och det är möjligt att utgå antingen från Boehringer Ingelheims kontor i Stockholm alternativt från ett hemmakontor. Rollen rapporterar till Boehringer Ingelheims local Medical Affairs Lead, stationerad i Stockholm.

Arbetsuppgifterna omfattar bl.a. att

 • Ansvara för vetenskaplig interaktion med relevanta vårdgivare/externa parter, som ska möjliggöra en ömsesidig, djupare förståelse och kunskap inom terapiområdet och för företagets berörda produkters användningsområde
 • Fungera som primär kontaktyta mot vårdgivare och berörda myndigheter
 • Presentera studieresultat och annan vetenskaplig data till extern publik
 • Ansvara för analys och kommunikation av medicinska data
 • Delta vid medicinska kongresser
 • Delta i arbetet med att identifiera möjliga sites och prövare för kliniska studier
 • Stötta Investigator Initiated Studies (IIS), RWE och andra medicinska/vetenskapliga projekt
 • Stötta organisationen med vetenskaplig/medicinsk kompetens och bidra i det medicinska strategiarbetet inom ditt terapiområde

Kvalifikationer

 • Masterexamen inom farmakologi/medicin/naturvetenskap
 • En PhD inom relevant område såsom inom immunologi eller reumatologi är meriterande
 • Utmärkta kunskaper inom svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
 • Erfarenhet av arbete som MSL från företag inom läkemedelsindustrin samt erfarenhet av arbete inom terapiområde reumatologi/luftvägar/immunologi är meriterande
 • Önskvärt med minst ett års erfarenhet från vetenskaplig eller klinisk prövningsmiljö inom läkemedelsindustrin

Framgångsfaktorer

För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare som tycker om att interagera med andra både externt och internt. Du är vetenskapligt driven samtidigt som du har förståelse för affären. Vidare är du trygg i din vetenskapliga kommunikation och du är en kundnära expert som har ett tydligt fokus på patient och kund. Därtill behöver du kunna vara proaktiv i att skapa kontakter. Då mycket av det interna arbetet sker i projektform behöver du ha vana av att driva projekt, vara en lagspelare med god samarbetsförmåga och trivas med tvärfunktionellt arbete.

Ansökning och Kontakt

Låter detta som något för dig? Då vill vi mer än gärna komma i kontakt med dig!

Har du frågor kring rollen, ta kontakt med Johanna på Scientific Solutions (kontaktuppgifter nedan).

Din ansökan, innehållandes CV och personligt brev, sänder du till [email protected] så snart som möjligt, dock senast den 16 april 2021.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktuppgifter

Johanna Repits

Mobil: 073-8230790

Email: [email protected]

Scientific Solutions är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på Life Science. Vi förser kunder inom läkemedels-, medicinteknik-, och bioteknikindustrin med medicinsk och naturvetenskaplig kompetens till verksamhetskritiska roller. Scientific Solutions ser varje anställd som unik, med olika förutsättningar och önskemål. Som arbetsgivare är det därför självklart för oss att kunna erbjuda anställningar med fokus på flexibilitet, utveckling och trygghet. Läs mer på www.scientificsolutions.se