Avslutat uppdrag – Regulatory Affairs Officer – kosttillskott

För att möta en ökad efterfråga från en av våra kunder, söker vi Dig som vill arbeta med regulatoriska frågeställningar gällande naturläkemedel och livsmedelsklassade substanser.

I denna tjänst kommer du att arbeta med regulatoriska frågor och bedöma lanseringsmöjligheten för produkter som ska ut på nya marknader. Produkterna är till största del livsmedelsklassade, men produktportföljen innehåller också naturläkemedel.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Ha kunskap och förståelse för landets lokala regelverk och se till att varje specifik produkt registreras på ett korrekt sätt, innan försäljning.
  • Arbeta med översättningar och korrekturläsa produktinformation och förpackningstexter.
  • Agera huvudsaklig kontaktperson mot myndigheter.
  • Verka som specialist inom regulatoriska frågor mot andra avdelningar på företaget, t.ex. inköp, produktutveckling och marknad.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Naturvetenskaplig utbildning med inriktning mot kost och hälsa. Det är en fördel om du är dietist, näringsfysiolog, nutritionist, toxikolog eller liknande.
  • Erfarenhet från industri eller myndighet gällande regulatoriska frågor kring livsmedel eller naturläkemedel är önskvärt, men inget absolut krav. Du kan t.ex ha arbetat inom Regulatory Affairs eller som handläggare på läkemedels- eller livsmedelsverket.
  • Det är mycket meriterande med erfarenhet inom märkningsfrågor, produktutveckling och/eller marknadsstöd.
  • Det är ett absolut krav att du har en mycket god förmåga att uttrycka Dig muntligt och skriftligt på tyska, svenska och engelska då Du kommer att ha en del internationella kontakter, samt arbeta med översättningar mellan tyska och svenska.

För att lyckas i denna roll bör Du ha förmåga att strukturera och planera det egna arbetet. Vidare är det en stor fördel om Du är drivande och ha förmågan att utveckla och förbättra processer och arbetssätt. Då arbetet omfattar både externa och interna kontakter, bör Du vara utåtriktad, självgående och ha lätt för att samarbeta.

Tycker Du att ovanstående beskrivning låter intressant, så ansök omgående via extern ansökningssida (följ denna länk).
Inkomna ansökningar kommer att hanteras löpande.
Frågor besvaras av Sara Tomicic på telefonnummer 0709-73 17 47.

Välkommen in med Din ansökan!