Rekryteringsspecialist – en närbild av underbara Anna!

Sportlovsveckorna pågår för fullt runt om i landet och vi hoppas att alla som vill kan ta sig ut i naturen för att njuta! En som trivs med friluftsliv och i skidbackarna är vår underbara rekryterare Anna Arnebrant som även varit snäll och ställt upp på en liten intervju!

Hej Anna! Vill du berätta lite om din bakgrund?

Jag är naturvetare och farmaceut i grunden och har jobbat många år i läkemedelsbranschen, i olika roller och på olika företag, framförallt med regulatory affairs och läkemedelsinformation.

Men nu jobbar du ju med rekryteringar? 

Ja, jag har alltid varit intresserad av människan och har mått bra och känt glädje av att hjälpa människor och det kan man ju göra på många olika sätt. Att jobba med läkemedel är ett sätt men jag har också varit nyfiken på delar av HR och har alltid älskat mötet med människan, så när jag såg att Scientific Solutions sökte en rekryterare tvekade jag inte att höra av mig.

Hur har det varit för dig att gå in i en ny roll hos oss? 

Utvecklande! Jag får stort spelrum och får komma med egna idéer och verkligen vara med och påverka vilket skapar ett engagemang hos mig. Sen trivs jag också bra med lagarbete och det har vi mycket av här. Alla har sin egen roll men vi har samtidigt ett väldigt fint samarbete oss emellan. Tack vare flexibiliteten som företaget erbjuder finns det dessutom utrymme för annat än bara jobb i min vardag och det värdesätter jag verkligen. 

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

Oj, det är så väldigt varierande! Mina dagar består av nätverkande skulle jag säga! Många, många samtal. En blandning av social interaktion och fokusarbete. Jag har uppstartssamtal för rekryteringar, skriver annonser, håller i intervjuer, koordinerar kontakter och utvecklar rekryteringsarbetet. 

Och på fritiden då, vad gör du då?

Jag är omåttligt glad i att vara aktiv, framför allt i naturen med exempelvis skidåkning och vandring i fjällen. Och jag älskar att resa, uppleva och att upptäcka nytt! Nu har det inte blivit resande utanför Sverige under pandemin men vi har upptäckt en massa i Sverige som vi förmodligen inte skulle ha gjort annars. Och så är jag väldigt mycket mamma, gillar tillsammanstid med barnen, hitta på saker och att skapa minnen.