Senior Regulatory Affairs Manager till GSK (Detta uppdrag är avslutat)

GSK är ett av världens ledande forskande hälso- och läkemedelsföretag. Målet är att forska och utveckla nya mediciner som bidrar till att människor kan vara mer aktiva, må bättre och leva längre. Våra prioriterade områden är luftvägs- och infektionssjukdomar. Globalt har GSK omkring 100 000 anställda och en av världens största forsknings- och utvecklingsbudgetar. I Sverige har GSK omkring 130 anställda som arbetar med kliniska prövningar, marknadsföring och försäljning av egenvårdsprodukter, läkemedel och vacciner.

Detta uppdrag är avslutat

Senior Regulatory Affairs Manager
GSK söker just nu en Senior Regulatory Affairs Manager (Snr RAM) som brinner för det regulatoriska arbetet. Du kommer att arbeta med en blandning av regulatoriska utmaningar på både operativ och strategisk nivå och du kommer att ansvara för ett eller flera terapiområden, samt vara den regulatoriska länken till huvudkontoret. Det här är en senior roll och det är därför nödvändigt med en gedigen kunskap och erfarenhet av det regulatoriska regelverket och du bör ha arbetat med regulatoriska strategier. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på GSKs kontor i Solna.

Ansvarsområden
Du kommer att vara den lokala regulatoriska experten inom ett eller flera terapiområden där din huvuduppgift är att koordinera det regulatoriska arbetet för din produktportfölj.
I rollen ingår även att:

 • Delta i, eller leda olika projektgrupper och säkerställa att en optimal regulatorisk strategi implementeras.
 • Representera den regulatoriska avdelningen i tvärfunktionella grupper och bidra till arbetet på en senior nivå.
 • Agera som ställföreträdande avdelningschef inom vissa områden.
 • Initiera och leda olika projekt, både på den egna avdelningen och tillsammans med andra avdelningar, på lokal och global nivå.
 • Bidra med din expertis inom Regulatory och på så sätt stötta och utveckla kollegorna på avdelningen. Du kommer att ha ett ansvar för att det dagliga arbetet flyter på bra på avdelningen.
 • Kunna leda viktiga affärsprocesser inom avdelningen.
 • Upprätthålla/skapa goda relationer med lokala och externa partners och myndigheter.
 • Tillhandahålla regulatorisk input och vägledning gällande de olika produktportföljerna.
 • Hålla dig uppdaterad och ha en god kunskap om GSKs regulatoriska processer och riktlinjer, samt gällande och nya myndighetskrav, lokalt och inom EU.
 • Arbeta med förbättringsarbete, strategier och visioner för att utveckla den lokala regulatoriska verksamheten.

Kvalifikationer

 • Naturvetenskaplig högskole/universitetsexamen.
 • Flerårig erfarenhet av regulatoriskt arbete inom läkemedelsindustrin, på både operativ och strategisk nivå.
 • Gedigna kunskaper i lokala/europeiska regulatoriska regelverk och riktlinjer.
 • Kunna uttrycka dig obehindrat i svenska och engelska, i både skrift och tal.
 • Att ha arbetat på myndighet anses som meriterande men inte ett krav.

Framgångsfaktorer för att lyckas i denna roll
Du är en analytisk och strukturerad person med sinne för detaljer, men kan samtidigt lyfta blicken och tänka strategiskt. Du tar stort ansvar och kan leda andra i såväl det dagliga arbetet som i tvärfunktionella projektgrupper. Du är duktig på att identifiera och lösa problem, både själv och tillsammans med andra och har självklart en utmärkt kommunikativ förmåga. Det är också viktigt att du förstår och är van vid att arbeta med affärsinriktade projekt och utmanas av att tänka utanför boxen, samt har förmågan att påverka interna och externa intressenter.

Ansökningsförfarande
I denna rekrytering samarbetar GSK med Scientific Solutions och hänvisar därför alla frågor till ansvariga rekryterare (se kontaktinformation nedan). Din ansökan innehållandes CV och ett kort personligt brev skickas som mejl med rubriken ”Snr RAM, GSK” till [email protected]
Ansökningarna kommer att behandlas löpande, så ansök snarast, dock inte senare än söndagen den 30:e april.

Kontaktpersoner
Sara Gustafsson
Tel: 0709-73 17 47
Mail: [email protected]

Henrik Södermark
Tel: 0733-101 721
Mail: [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!