Snr CRA till AbbVie (Detta uppdrag är avslutat)


AbbVie är ett globalt biopharmaföretag som skapades 2013 efter delningen av Abbott. AbbVie kombinerar lång erfarenhet som läkemedelsföretag med innovationskraft och snabbhet från bioteknik för att utveckla avancerade behandlingar för några av världens allvarligaste och mest komplicerade sjukdomar. AbbVie har cirka 25 000 medarbetare och marknadsför läkemedel i över 170 länder. AbbVie Sverige har cirka 130 medarbetare och kontor i Solna, Stockholm. För mer information om företaget, dess medarbetare och produktportfölj besök www.abbvie.com.

Just nu söker AbbVie en Senior Klinisk Prövningsledare till avdelningen Clinical Operations. Det här är en unik möjlighet för dig som vill fortsätta utvecklas inom komplexa kliniska studier, i ett väl fungerande team på ett företag med en mycket spännande pipeline.

BEFATTNINGEN
Vi söker dig som vill arbeta som senior klinisk prövningsledare inom framförallt onkologi och immunologi. I rollen som senior klinisk prövningsledare kommer du att ansvara för de mer komplexa studierna och säkerställa att de sker i enlighet med nationella och internationella regler och riktlinjer. Du kommer också att vara en mycket viktig resurs i arbetet att etablera och upprätthålla mycket goda relationer med sjukhus och prövare, samt AbbVies interna personal. Arbetet är mycket självständigt och kräver god planerings- och samarbetsförmåga. Tjänsten är en tillsvidareanställning, arbetsplatsen är förlagd till Stockholm och tjänsten är förenad med en del resande.

Arbetsuppgifterna omfattar bl.a. att

 • leda studieteam genom hela studieprocessen.
 • utveckla kliniska prövningsprogram.
 • ta fram studiedokumentation (t. ex. protokoll och ansökningar till relevanta myndigheter
  och etikprövningsnämnder).
 • initiera, planera och genomföra prövarmöten.
 • arbeta självständigt med monitoreringar.
 • motivera, entusiasmera och utbilda intern och extern personal för att säkerställa att
  studiemålen uppnås.
 • sammanfatta projektens utveckling i regelbundna rapporter.
 • planera projektbudgeten och se till att budgeten hålls.

DIN BAKGRUND
Vi vänder oss till dig som är en senior och självständig klinisk prövningsledare. Du har lång och gedigen erfarenhet av klinisk prövningsverksamhet, och har med fördel ett upparbetat och stort kontaktnät inom aktuella terapiområden, framförallt onkologi och immunologi. Som person är du utåtriktad, positiv och initiativrik, samt är bra på att bygga långsiktiga relationer och samarbeta med olika yrkeskategorier. Du bör dessutom ha en utmärkt organisationsförmåga, arbeta flexibelt och effektivt och kunna prioritera. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

ANSÖKNINGSFÖRFARANDE
I denna rekrytering samarbetar vi med Scientific Solutions och hänvisar därför alla frågor till ansvarig rekryterare, Sara Tomicic, telefon 0709-731747. Din ansökan innehållandes CV, sänder du till [email protected] med rubriken SCRA, AbbVie. Vi vill ha din ansökan snarast möjligt, dock senast 26 april 2015.

Varmt välkommen med din ansökan!