AKTUELLT

Här håller vi dig uppdaterad om vad som händer i vår verksamhet, vilka uppdrag vi arbetar med och ger exempel på tillgänglig kompetens som vi samarbetar med.

Häromveckan träffades Medical-gänget i Helsingborg för att roa sig med diverse fartfyllda aktiviteter. Först blev det VR-lekar, där vi än en gång fick bevisat att det här gänget INTE är bäst på escape-rooms (varken IRL eller i VR 😉). Därefter körde vi GoCart och imponerades lite extra av Lena som visade sig ha en inre rallyförare som överraskade oss alla. Grymt jobbat gänget och tack för en rolig och fin eftermiddag och kväll. Ni är bäst!


2023-12-07

Vi ses pa Pharma Outsourcing

Nu på tisdag den 5 december är det dags för ”Pharma Outsourcing – Find the right partner” och vi kommer att finnas där! Boka ett möte med oss redan nu via online-plattformen Meeting Mojo som alla registrerade deltagare har tillgång till, eller besök helt enkelt vår monter. Vi ser fram emot att träffa DIG!😊

Läs mer om eventet här: http://www.pharmaoutsourcing.eu/


2023-12-01

Tack alla som deltog i frukostwebinaret i morse, arrangerat av Scientific Solutions och Swedish Labtech. Vår briljanta Lisa Warnroth delade med sig av go-to-market-strategier för MedTech-produkter och engagerade deltagare lyfte mötet ytterligare med intressanta frågor. Tack och på återseende! 😊

Screenshot 2023 11 24 0838152023-11-24

LM 2
Lisa Moberg, Chief Strategy & Business Officer Scientific Solutions.


Lisa Moberg, du är vår nya Chief Strategy & Business Officer. Grattis!
Tack! Det känns spännande och roligt.

Hur gick det här till egentligen? Du har väl inte jobbat med affärsutveckling tidigare?
Nej, men jag gillar utmaningar och stimuleras i miljöer där man får vara kreativ. Den sidan har fått ta plats här på Scientific Solutions och med tiden har jag förstått att skälet till att de mindre bolagen legat mig varmast om hjärtat i mitt konsultande är för att jag sporras mer av att lägga spåren själv än att åka i redan lagda spår. Jag antar att Henrik [Södermark, VD på Scientific Solutions] har gillat en och annan av alla de tankar och idéer jag gett uttryck för och nu är det upp till bevis kanske, haha.

Hur ser din bakgrund ut? Hur länge har du funnits på Scientific Solutions och vad har du jobbat med?
Jag har en forskarbakgrund inom klinisk immunologi men lämnade den akademiska världen för läkemedelsindustrin. De senaste 16 åren har jag haft olika roller inom pharma men framför allt inom Pharmacovigilance. När jag 2018 började på Scientific Solutions var mitt mål att få bredda mig och lära mig nytt. Här har jag mestadels jobbat inom Regulatory Affairs, Quality Assurance och Supply. Med den bredd och multikompetens jag samlat på mig har jag fått chansen att jobba på spännande mindre bolag, där man hugger i där det behövs och över avdelningsgränserna.

Vad var det som gjorde att du vågade hoppa på en helt ny roll?
Henrik och jag hade pratat om rollen tidigare och när jag fick frågan denna gång kändes det rätt i tiden för mig. Allt eftersom jag blivit mer ”årsrik” har jag insett att man inte behöver vara så rädd för att pröva sina vingar. Är det någonstans man vågar ta språnget så är det här på Scientific Solutions.

Vad är utmärkande för just dig i egenskap av affärsutvecklare?
Min analytiska förmåga i kombination med att jag kan lyfta blicken och se helheten gör att jag snabbt identifierar eventuella brister och behov. Min branschkännedom och min inställning att allt går att lösa gör att jag sällan fastnar i tänkbara hinder. Jag närs av möten med människor då det i mötet med andra alltid finns något nytt att lära och det är där nya tankar och idéer väcks.

Vem är du privat? Har du någon spännande fritidsaktivitet som du vill avslöja?
Haha, nja inte direkt. Jag älskar att umgås med familjen, tjocka släkten och mina vänner. Återhämtar mig gör jag bäst när jag rör på mig ute i naturen med hunden, eller i den lokala träningshallen.


2023-11-21

Johanna
Johanna Repits, Head of Medical Solutions.


Vår Head of Medical Solutions Johanna Repits delar sina tankar kring fördelarna med att ta in en Medical-konsult i sitt team på deltid.


”Som stolt konsultchef för Medical-teamet här på Scientific Solutions är en av mina viktigaste uppgifter att jobba för att alla i teamet har givande och bra uppdrag hos våra kunder. Uppdragen vi utför ser väldigt olika ut, både vad gäller innehåll och omfattning som kan vara allt ifrån heltid till någon enstaka dag per vecka.

Jag har själv nöjet att på deltid arbeta som Medical Advisor hos en av våra trogna kunder och har gjort så under merparten av de två senaste åren. Det är viktigt för mig att hålla min egen kunskap levande och aktuell, både för att vara en relevant partner för våra uppdragsgivare och för att kunna dela mina anställdas vardag och i grunden förstå de utmaningar de möter på sina uppdrag.

Att vara deltidskonsult inom Medical Affairs kan såklart se ut på olika sätt beroende på vilka behov man är där för att fylla. Många värdefulla Medical-drivna aktiviteter är processtunga och tar flera månader att slutföra, t ex stakeholder mapping eller olika typer av peer-to-peer-forum som Medical Education och Advisory Boards. Andra uppgifter kräver färre timmar totalt, exempelvis medicinsk granskning av marknadsföringsmateriel eller regulatoriska texter, men avlastar övriga kollegor i Medical-teamet. Generellt kan man säga att ju färre timmar som ligger i uppdraget desto mindre tid tillbringar vi Medical-konsulter i externa kundmöten. Att ta in en deltidskonsult i sitt Medical-team är ett utmärkt sätt att skapa mervärde både internt och externt. Att ha någon som driver mer processtunga aktiviteter frigör tid för kollegor som behövs bättre på fältet och att ta in support för olika granskningsuppgifter kapar ledtider och effektiviserar det korsfunktionella interna samarbetet.”


Behöver ni stöd till ert team? Hör av er till Johanna på 073-823 07 90
eller mejla till johanna.repits@scientificsolutions.se.


2023-11-07

Cecilia pa kurs
Cecilia Andersson.

Förra veckan var Cecilia Andersson i Köpenhamn och gick kursen Clinical Development and Documentation. Kursen sträckte sig över fyra dagar och gav en omfattande översikt över de regulatoriska aspekterna av globala kliniska utvecklingsprocesser och den dokumentation som behövs för de kliniska avsnitten i Common Technical Document (CTD).

Behöver du hjälp med att förstå samband och komplexitet i klinisk utveckling samt regulatoriska krav för att utveckla en ny behandling? Hör av dig till Rebecka Rääf Hübinette på 073-244 21 65 eller mejla till rebecka.r.hubinette@scientificsolutions.se.

2023-11-02

För att ha koll på det senaste när det kommer till regelverk och praxis är det viktigt att delta i olika möten med branschorganisationer, tillsynsmyndigheter och kollegor. Igår, den 19/10, deltog vi i Nordic Regulatory Affairs Meeting 2023 på Apotekarsocieteten i Stockholm. Tack till Läkemedelsakademin för en trevlig och intressant dag!

5a56e789 b745 4515 b3e7 1481e0eda7e8
Abela
Abela M Agnarson

Vi välkomnar Abela M Agnarson till Scientific Solutions! Abela har en magisterexamen i molekylärbiologi, en doktorsexamen i medicinsk vetenskap och hälsoekonomi och mångårig branscherfarenhet av såväl små medtechbolag som multinationella läkemedelsföretag.


Berätta lite om dig själv!         
Jag är en fembarnsmamma som är engagerad i hälsosam livsstil och älskar choklad. Jag föddes i Tanzania och kom till Sverige som 10-åring, den 17 augusti 1989. Jag minns att det var en regnig och blåsig dag i Helsingborg.

Hur ser din yrkesbakgrund ut? 
Jag har en magisterexamen i molekylärbiologi och en doktorsexamen i medicinsk vetenskap och hälsoekonomi. Jag har arbetat i och med flera folkhälsoprojekt och läkemedel över hela världen i syfte att optimera tillgången till kvalitativ vård för individer och samhällen. 

Hur hittade du till Scientific Solutions? 
Jag fick ett tips om Johanna Repits och hennes Medical-team på Scientific Solutions, tyckte det lät spännande och tog kontakt. Och på den vägen är det.  

Nu är du ute på uppdrag hos ett läkemedelsföretag. Hur ser din roll ut? 
I min roll som Clinical Development & Operation Country Liaison ingår både strategiskt arbete och relationsbyggande inom kliniska prövningar. Jag identifierar möjligheter och driver klinisk utveckling i landet för att öka värde, effektivitet och hastighet i hur företaget arbetar med kliniska prövningar. Man kan i korthet säga att jag tillhandahåller ett gränssnitt mellan företaget, prövaren och våra CRO-partners för att skapa en optimal miljö för våra kliniska prövningar. 

Du började på ditt uppdrag i juni. Hur har den första tiden varit? 
Lärorik! För första gången i min karriär arbetar jag med fokus på Sverige. Jag jobbar med ett mångfasetterat team i en bra och spännande organisation med stor pipeline. Det har varit en fantastisk första tid.

Vad utmärker just dig? 
Jag är duktig på att fokusera på det som är viktigt. Jag hade tur som fick komma till Sverige som barn, annars hade jag kanske inte varit i livet idag, och jag var den första i min släkt att läsa på universitetet. Jag har fått jobba hårt för att komma dit jag är. Att vara från en tuff bakgrund har lärt mig att välja det som är roligt och att det som är roligt också kan vara svårt och att det är okej.

Vad gör du på fritiden? 
Då är jag med mina barn. Vi gillar att träna, både jag, min sambo och barnen, så på fritiden blir det en hel del träning och skjutsning till träningar. Utöver det sitter jag med i Solvatten insamlingsstiftelse. Solvatten är en kombinerad vattenrenare och vattenvärmare som ger rent vatten till kvinnor och barn runt om i världen.  

2023-10-19

Våra anställda är några av marknadens skickligaste konsulter inom sina respektive kompetensområden och dessutom är de trevliga! 😊 Har du eller din organisation behov av kompetens inom RA, PV, QA, Compliance, MedTech eller IVD, eller söker ni kanske efter läkarkompetens? Ta då kontakt med oss på kontoret. Vi hjälper er gärna, på kort eller lång sikt, på heltid eller deltid! 

Vi ser fram emot att höras! kontakt@scientificsolutions.se


2023-10-17

Laddar in …