AKTUELLT

Här håller vi dig uppdaterad om vad som händer i vår verksamhet, vilka uppdrag vi arbetar med och ger exempel på tillgänglig kompetens som vi samarbetar med.

Sommarfest 1200 x 1200 px 1


På Scientific Solutions vet vi inget bättre än när vi får träffas och umgås allihop! Nu var det dags för den årliga sommarfesten som inleddes med teambuilding på stan och avslutades med mumsig buffé och bubbel på kontoret.

Vi passade även på att skåla för vår Amanda Hahlin som nu har erhållit sin apotekarexamen! Grattis Amanda! 🎉🤩🥂


2024-06-14

Namnlos design 8


Den 11 juni deltog Scientific Solutions i blodomloppet!

Detta Sveriges största motionslopp hålls varje år i syfte att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil.

Vi hade några riktiga hjältar på plats som trotsade de mörka molnen över Djurgården och höll Scientific-fanan högt. Bra jobbat! 💪

Nästa år siktar vi på att vara fler deltagare!


2024-06-13

Rebecca redigerad
Rebecca Grönberg

Nu i dagarna har vi haft nöjet att få välkomna ännu en ny kollega till Scientific Solutions, nämligen Rebecca Grönberg!

Hur ser din bakgrund ut?
Min utbildning är civilingenjör inom teknisk biologi. De senaste fem åren har jag arbetat på Astra Zeneca, initialt som Regulatory Affairs Associate, senare som Regulatory Affairs Manager. 

Hur hittade du Scientific Solutions?
Jag blev kontaktad via Linkedin.

Vad är det du gillar med Scientific Solutions? 
Det känns som ett bra och trevligt företag med utrymme att utvecklas inom flera områden.

Hur kommer din roll hos oss att se ut?
Jag kommer att arbeta som konsult inom Regulatory Affairs. Mitt första uppdrag är redan på plats och jag ser fram emot att komma i gång. 

Vad gör du på fritiden? 
Jag umgås med vänner, tränar, läser böcker och kollar film. Jag gillar även konst. 


2024-05-23

39b55a76 c0e0 4027 8056 beab87e492f2
Claudia Westh

Nu är vi glada för att Claudia Westh har börjat hos oss.


Hur ser din yrkesbakgrund ut?
Jag har cirka 15 års erfarenhet från att jobba inom den farmaceutiska industrin, i olika roller (CRA, MSL och Medical Advisor bland annat) och terapiområden. Jag är född och uppvuxen i Nederländerna och kom till Sverige som utbytesstudent 2000. Efter min Masters in Biological Health Science fick jag möjligheten att doktorera på Karolinska institutet inom inflammatoriska mag- och tarmsjukdomar. Immunologi och gastroenterologi ligger mig varmt om hjärtat.

Vad lockade dig till oss?
Hos er kommer jag att kunna fortsätta utveckla min karriär som bland annat Medical Advisor, men även få möjlighet att jobba med Real World Evidence (RWE) som jag ser mycket framemot!

Hur kommer din roll hos oss att se ut?
Min roll blir ett slags hybridroll där jag dels jobbar som medicalkonsult för Scientific Solutions, dels som RWE-scientist på Reveal.

Vad gör du på fritiden?
Då umgås jag med min hund, jobbar i trädgården och stickar.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
Att komma till rätta i vårt nya hus, resa och njuta av vårt sommarställe.

2024-05-21

Patryk beskuren
Patryk Nilsson.

Inom kort har vi glädjen att välkomna Patryk Nilsson till oss som konsult inom RA och QA!


Vad har du gjort tidigare?
Nu senast jobbade jag som läkemedels­konsulent inom hudsjukdomar, men jag har också jobbat med Quality Assurance och Regulatory Affairs.


Vill du berätta mer?
Som läkemedelskonsulent var min huvudsakliga uppgift att ge produkt­information och support till läkare och annan sjukvårds­personal. Jag gav också feedback på marknadsföringsmaterial som användes i aktiviteter mot sjukvårds­personal. Inom Quality Assurance har jag mångårig erfarenhet från olika roller, både på lokal och global nivå.


Men nu är du sugen på Regulatory Affairs?
Ja, precis! Inom RA är jag junior och kan grunderna i det regulatoriska arbetet. Baskursen i Regulatory Affairs som jag gick i vintras gjorde mig bara mer nyfiken på RA och jag tror att mina kompetenser och erfarenheter från mina 8 år inom QA och som konsulent blir till stor hjälp i mitt lärande, och en tillgång framöver, i rollen som konsult.


Vad lockade dig till Scientific Solutions?
Jag hade känt ett tag att jag var redo för nästa steg och hade även byggt upp en nyfikenhet på Regulatory Affairs. Jag hade hört bra saker om företaget och när vi hade pratat kändes det rätt.


Vilka är dina styrkor på jobbet?
Jag skulle säga att jag är nyfiken, positiv och redo att lära mig nya saker.


När du inte jobbar, vad gör du då?
På min fritid är jag med vänner och med min hund. Jag tycker också om att träna på gym, så det blir ett pass eller två.


Vad ser du mest fram emot i vår?
Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor samt lära mig mer om Scientific Solutions och även utvecklas inom Regulatory Affairs.


Kontakta Director Regulatory Affairs Rebecka Rääf Hübinette om du har behov av en duktig konsult. Hon nås på telefon 073-244 21 65 eller på mejl: [email protected].


2024-05-16

0f274d 535d7bf3dea04960a5206e7ea421f506mv2


Anmäl dig till frukostseminariet med Josefina Falck den 24 maj! ”Cybersäkerhet för medicintekniska produkter med fokus på riskanalys.” Klicka på länken nedan för mer information och för att anmäla dig. Varmt välkommen!

Cybersäkerhet för medicintekniska produkter med fokus på riskanalys. | Swedish Labtech

Nu söker vi dig som vill hjälpa oss i arbetet att hitta de allra bästa kandidaterna inom Life Science-industrin. Älskar du att nätverka och är nyfiken på människor? Trivs du i en roll där du får stort eget ansvar och frihet att självständigt lägga upp din arbetsdag? Då borde den här rollen vara intressant för dig!

Läs mer och ansök: Rekryterare inom Life Science – Scientific Solutions

Puff rekryterare 2

Vi söker en Regulatory Affairs-expert med global erfarenhet till Chiesi. Är det du?

I rollen kommer du att ha en ”Lead-roll” med globalt RA-fokus och ansvar för Chiesis terapiområde neonatalogi och specialistvård.
 
Läs mer om tjänsten och ansök här: Senior Global Regulatory Affairs Manager to Chiesi – Scientific Solutions

Senior Global RAM Bild Teamtailor 1


2024-04-25

Marcela annons 7

Behöver ni få in en duktig RA-konsult i ert team? Marcela Olaya Búcaro har jobbat inom läkemedelsindustrin i sex år, främst med Regulatory Affairs, och snart finns hon tillgänglig för konsultuppdrag. Nyligen har hon dessutom fördjupat sin kompetens inom compliance genom att gå IMA-kursen.

Vill du förstärka ditt team med denna kulturintresserade, nyfikna och noggranna person, kontakta Director Regulatory Affairs Rebecka Rääf Hübinette på 073-244 21 65 eller mejla till [email protected].


2024-04-24

Kopia av Josefinas kompetens 2

I en tid då digitala hot blir allt vanligare och företagsdata är mer sårbara än någonsin tidigare är det av yttersta vikt att säkerställa en robust och pålitlig cybersäkerhetsstrategi. Med NIS2-direktivet skärps reglerna för cybersäkerhet för kritiska verksamheter, inklusive tillverkare inom medicinteknik och IVD, och reglerna ska vara implementerade redan den 1 januari 2025.

Josefina Falck hos oss är specialist på cybersäkerhet och vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar för att möta just era behov. Oavsett om det handlar om att guida i regelverk, fastställa strategier, utbilda personal eller sätta upp en riskanalysprocess för cyberrisker, kan Josefina hjälpa er på vägen.

Om din organisation behöver hjälp med att kicka igång arbetet är du välkommen att höra av dig till vår Director MedTech Lisa Warnroth på 073-310 99 15, eller skriv till [email protected].


2024-04-17

Laddar in …