AKTUELLT

Här håller vi dig uppdaterad om vad som händer i vår verksamhet, vilka uppdrag vi arbetar med och ger exempel på tillgänglig kompetens som vi samarbetar med.

Chiesi rekryteringar B


Chiesi is expanding its R&D footprint and is looking for three key roles to join its Global Regulatory Affairs Team, all based in Stockholm.

Ready to be part of this exciting journey and contribute to a company that values its employees, fosters innovation, and prioritizes sustainability?

Ready to play a key role in their global expansion and help shape the future of innovation?

Reach out today!


2024-04-15

Vi på Scientific Solutions för samman bra människor! Nu söker vi dig som älskar att nätverka, och som trivs i en roll där du får stort eget ansvar och möjlighet att vidareutveckla din avdelning, samt hjälpa organisationen och dess individer att växa.

Läs mer om tjänsten och ansök här: Director PV & QA – Scientific Solutions

Namnlos design 5


2024-03-27

Konsultbehov inom RA eller QA

Hos oss finns duktiga och motiverade konsulter, för både seniora och juniora uppdrag, på heltid eller deltid. Kontakta oss så skräddarsyr vi en lösning som passar just era behov.

Ring Rebecka Rääf Hubinette, Director Regulatory Affairs/Interim Director Quality Assurance, på 073-244 21 65 eller mejla till rebecka.r.hubinette@scientificsolutions.se.


2024-03-21

Nu rekryterar vi en Medical Manager inom CRM till Boehringer Ingelheim! Jobbannonsen hittar du här: 
Medical Manager inom Kardio-Renal-Metabolism till Boehringer Ingelheim – Scientific Solutions

Välkommen med din ansökan!

Bild1


2024-03-15

Lisa och Josefina till Regulatory Summit 3


Nu på torsdag är det dags för årets Regulatory Summit där Scientific Solutions är en av utställarna. Lisa Warnroth och Josefina Falck ser fram emot att nätverka med besökare och andra utställare och berätta om hur vi kan hjälpa till med medicintekniska produkter under hela livscykeln, från koncept och hela vägen till marknad. Titta förbi vår monter och säg hej!

Regulatory Summit arrangeras av Swedish MedTech. Du kan läsa mer här: https://www.swedishmedtech.se/event#!educourse=543072


2024-03-12

9653461f 9e4a 47a4 b3e5 9efc33cef4fe


Med tillväxt och satsning följer ett större och bättre kontor! 😊
Nu hittar ni oss på Wallingatan 26 B i Stockholm.


2024-03-08

Banner regsummit 2024 1200x628px Save the date standardregbild

Den 14 mars deltar vi som utställare på Regulatory Summit, den årligen återkommande konferensen med fokus på det medicintekniska regelverket. Ska ni också dit? 🙂

Läs om Regulatory Summit här: Regulatory Summit 2024 (swedishmedtech.se)


2024-03-01

Scientific Solutions och Reveal tillhör sedan ett par år tillbaka samma företagsgrupp och har i flera samarbeten stöttat sina kunder inom Life Science-sektorn. För att kunna ta nästa steg i utvecklingen av såväl synergier som samarbeten mellan bolagen beslöts i höstas att harmonisera ledningen och tillsätta en gemensam VD för båda bolagen. Henrik Södermark, då VD för Scientific Solutions, tillfrågades och har sedan september suttit i rollen.


Kan du berätta lite mer om denna förändring Henrik?

– Absolut. Eftersom det finns ett historiskt släktskap mellan bolagen har vi alltid samverkat på någon nivå men över tid har vi insett att vi kan hjälpa våra kunder än bättre om vi konsoliderar bägge bolagens expertis på ett mer strukturerat sätt. Ambitionen är också att ytterligare sudda ut bolagsgränserna, kanske mest tydligt inom exempelvis RWE, dataanalys, Market Access och Medical Affairs där vi nu tar ett gemensamt helhetsgrepp. Vi ser även synergier inom andra affärsområden, exempelvis inom RA och PV, både för läkemedelsindustrin och inom MedTech-sektorn. Vi har väldigt välutbildad och kompetent personal inom hela företagsgruppen och tror helt enkelt att vi förbättrar vårt kunderbjudande och vår produktpalett genom tätare samarbeten, och då underlättar en harmoniserad ledningsstruktur.


I samband med denna ledningsförändring tillsattes också två operativa chefer (COOs): Malin Stålberg på Scientific Solutions och Daniel Soeria-Atmadja på Reveal. Var det något särskilt som gjorde att det blev just dessa två som axlade respektive roll?

– Ja, det var det verkligen. Att tillfråga Malin om rollen som COO på Scientific Solutions var ett givet val. Hon har varit anställd hos oss i över 10 år och känner organisationen mycket väl. Hon är dessutom en mycket respekterad och bra chef och har med sin långa erfarenhet från olika roller i läkemedelsindustrin kunskap inom alla våra affärsområden. Vi ser det därför som en ynnest att Malin tackat ja till uppdraget som Scientifics COO.  Även Daniel var självklar att tillfråga om rollen som COO på Reveal. Han är en av grundarna till Reveal och har under de senaste åren som VD, på ett fantastiskt sätt, navigerat och utvecklat bolaget i rätt riktning. Med sin djupa kunskap om Reveals verksamhet och produkter blir han ovärderlig som operativ chef för bolaget. Daniel var dessutom en gång i tiden konsult på Scientific Solutions och har genom det stor förståelse och kunskap även om den verksamheten.

 
 Vad innebär den här förändringen för era kunder?

– Den främsta skillnaden blir att de kommer få tillgång till en utökad palett av företagsgruppens expertis. I och med att vi nu fungerar som två fullt integrerade bolag, vars kompetens och expertis kompletterar varandra, kommer våra kunder ha enklare tillgång till hela vårt utbud, oavsett vem de är i kontakt med. Vi ser mycket fram emot fortsatt och utvecklat samarbete med alla våra kunder.


Henrik Södermark
 
Henrik är bioteknolog med mångårig erfarenhet från Life Science-branschen. Han har gedigen erfarenhet av affärs- och verksamhetsutveckling och har under sin tid som VD på Scientific Solutions arbetat strategiskt med att bygga upp en större intern organisation som nu är under fortsatt utveckling. Sedan i höstas har han tagit sig an rollen som företagsgruppens VD.

”Min nya roll ger mig spännande möjligheter till nya samarbeten, såväl interna som externa. Jag tror verkligen att man är som bäst i samverkan med andra och därför känns vår framtida utvecklingsresa extra intressant.”
Malin Stalberg 2
Malin Stålberg
 
Malin har varit anställd på Scientific Solutions i över 10 år och har lång och bred konsult­erfarenhet från olika ledande positioner inom läkemedels­industrin. Hennes djupa förståelse för och kunskap inom alla Scientific Solutions verksamhetsområden gör henne utmärkt lämpad för rollen som COO. Malin kommer att sätta sitt främsta fokus på Scientific Solutions personal och utifrån det fortsätta utveckla bolaget på ett sätt som skapar värde för alla parter.

”Jag ser COO-rollen på Scientific Solutions som en möjlighet att interagera närmare med funktionscheferna inom respektive affärs­område samt med våra skickliga och fina konsulter – alla dessa människor är ju kärnan som gör Scientific till vad det är! Att få vara en del av Scientific Solutions fortsatta utveckling och strategiska tillväxtresa ska verkligen bli spännande.”
 
 

Daniel Soeria-Atmadja

Daniel är disputerad bioinformatiker med mångårig erfarenhet från läkemedels­industrin. Under de senaste åren har han varit Reveals VD där han har fokuserat på affärs­utveckling och framgångsrikt lett företagets utvecklings­team mot att förfina den tekniska plattformen och utforska nya affärsområden. Daniel kommer i sin nya roll som COO på Reveal att vidare­utveckla dessa affärsområden, för att kunna erbjuda kunderna ett bredare tjänsteutbud.

“Det har varit väldigt roligt och lärorikt att vara VD för Reveal. Det har gett mig en helhetsbild av verksamheten som är mycket värdefull inför den roll jag nu tagit mig an. Rollen som COO ger mig möjligheter att fokusera på vidare­utveckling av Reveals organisation, affärsutveckling av RWE-benet samt att ytterligare förbättra vårt erbjudande inom försäljnings­statistik av läkemedel. Något jag verkligen ser fram emot.”

2024-02-22

Lisa Warnroth, Director MedTech på Scientific Solutions.

”Vi ser det som en stor möjlighet för oss att få vara med som utställare på värdefulla forum som anordnas av Swedish MedTech, såsom Regulatory Summit och årsmöteskonferensen”, säger Lisa Warnroth, Director MedTech på Scientific Solutions. ”Det ger oss tillfällen att träffa andra nätverkspartners och medlemmar och diskutera olika branschviktiga frågor. MedTech är en viktig del i framtidens hälso- och sjukvård där vi måste välkomna innovation och vi ser fram emot att kunna hjälpa bolag förverkliga sina idéer till färdiga produkter på marknaden.”


2024-02-22

Behöver ni extra support till ert Medical-team i vår? Nu finns möjlighet att få hjälp från vår konsult Morten Saksø! Morten är infektionsläkare och kommer senast från en roll inom Medical Affairs. Med specialistkunskap inom infektionsmedicin och vacciner är Morten redo för nya uppdrag, både inom närliggande terapiområden och för en bredare produktportfölj.

Välkommen att höra av dig till Johanna Repits på 073-823 07 90 eller mejla till johanna.repits@scientificsolutions.se.

IMG 0602 3
Morten Saksø.


2024-02-02

Laddar in …