Compliance Manager (Detta uppdrag är avslutat)

Scientific Solutions söker nu en Compliance Manager för ett längre konsultuppdrag hos en av våra uppdragsgivare, ett välrenommerat läkemedelsbolag beläget i Stockholm.
Din roll som Compliance Manager är en rådgivande funktion där ditt huvudsakliga ansvarsområde är att ha en övergripande förståelse för uppdragsgivarens verksamhet. Du förväntas se genom organisationen på ett sådant sätt att du kan upptäcka svagheter och brister i följsamheten, samt på olika plan arbeta för att skapa och upprätthålla ett etiskt affärsbeteende. 

Rollen kan komma att omfatta, men inte begränsas av följande arbetsuppgifter:

  • Etablera och kommunicera uppdragsgivarens juridiska och etiska engagemang till alla anställda i organisationen samt externa samarbetsparter.
  • Att förbereda och genomföra utbildningar, workshops och träning för att säkerställa att rutiner och processer efterföljer tillämpliga lagar.
  • Att se till att uppdragsgivarens kontroll-och revisionssystem kan upptäcka relevanta mönster av olagligt eller oetiskt beteende av anställda eller externa samarbetspartners.
  • Att i samarbete med jurister, personal, och revisionsfunktioner, se till att rapporterade compliance ärenden undersöks och utvärderas snabbt och effektivt, samt rekommendera lämplig åtgärdsplan, om nödvändigt.
  • Kontinuerligt arbeta med Risk Management.
  • Driva och implementera olika typer av förändringsprojekt

Kompetens

  • Universitets/högskoleexamen inom Life Science, Juridik eller Ekonomi.
  • Lång och bred erfarenhet från arbete inom olika funktioner i läkemedelsindustrin i kombination med minst något års erfarenhet av arbete med compliance, framförallt med fokus på marknad.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Framgångsfaktorer
Du är en orädd, självgående och mycket kommunikativ person, med hög integritet och ett noggrant arbetssätt. Du är skicklig på att etablera och underhålla professionella relationer och har förmågan att på ett tydligt sätt driva igenom förändringar på alla nivåer i organisationen. Du är trygg i din tolkning av regelverk samt med att ta beslut, som du kommunicerar på ett diplomatisk och för organisationen fördelaktigt sätt.

Tjänsten är ett konsultuppdrag, förlagd hos vår uppdragsgivare i Stockholm.

Intresserad?

För frågor, ta kontakt med Henrik Södermark, Tel: +46(0)733-101721, eller mejla på [email protected]

 

Varmt välkommen med din ansökan!