Country Medical Lead (Detta uppdrag är avslutat)

Till en av våra uppdragsgivare, ett globalt diagnostik- och läkemedelsbolag, söker vi en läkare som vill arbeta i en spännande och utvecklande roll som Country Medical Lead (CML), på det svenska marknadskontoret.

Som CML är du strategiskt ansvarig för alla medicinska aktiviteter inom terapiområde Reumatologi/Inflammation/CNS. Du rapporterar direkt till medicinska chefen.

Rollen innebär att du leder ett mindre team av medicinska rådgivare och har fullt budgetansvar för alla medicinska aktiviteter inom ditt terapiområde. Du driver projekt i samarbete med andra avdelningar så som Safety, Regulatory, Clinical Operations, Quality och Sälj&Marknad. Du kommer också att ha ett nära samarbete med CML:er inom övriga terapiområden samt diskutera gemensamma strategier med motsvarande funktioner i övriga nordiska och europeiska länder.

Du kommer, tillsammans med ditt team, arbete mycket nära kunden och sätta upp möten, utbildningar och aktiviteter med specialistläkare, KOL:s och övriga beslutsfattare inom ditt terapiområde. Du kommer att ha djupgående medicinska diskussioner med kunden för att säkerställa att relevant information och kunskap om företagets produkter når fram.

Önskad profil
Vi söker en MD med bred klinisk erfarenhet, gärna inom något av områdena reumatologi, inflammation, immunologi, eller CNS. Du bör ha erfarenhet och god kännedom om läkemedelsutvecklingens olika faser, samt bred expertis inom vetenskapliga, kliniska och regulatoriska frågeställningar. Du har arbetat i affärsdriven verksamhet och haft någon form av ledande position.

Du är en trygg ledare och en skicklig nätverkare som snabbt bygger upp ett förtroende hos såväl medarbetare som kunder. Som person är du nyfiken och intresserad av generella medicinska frågeställningar och är inställd på att vid behov, arbeta dig in i nya terapiområden. Du är mycket självgående men har samtidigt en stark teamkänsla och hämtar kraft i att bygga ett väl fungerande team. Vidare är du en utmärkt projektledare med mycket god struktur och sinne för detaljer.

Tjänsten, med tillträde så snart som möjligt, är initialt en konsultroll. Vid ömsesidigt intresse är ambitionen att anställningen ska omvandlas till en tillsvidareanställning direkt hos kunden.

Vid intresse, ta omgående kontakt med Sara Tomicic på Scientific Solutions, telefonnummer 0709-731747. Din ansökan, innehållande CV, sänder du till [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!