”Det mesta går att lösa med rätt inställning”

LM 2
Lisa Moberg, Chief Strategy & Business Officer Scientific Solutions.


Lisa Moberg, du är vår nya Chief Strategy & Business Officer. Grattis!
Tack! Det känns spännande och roligt.

Hur gick det här till egentligen? Du har väl inte jobbat med affärsutveckling tidigare?
Nej, men jag gillar utmaningar och stimuleras i miljöer där man får vara kreativ. Den sidan har fått ta plats här på Scientific Solutions och med tiden har jag förstått att skälet till att de mindre bolagen legat mig varmast om hjärtat i mitt konsultande är för att jag sporras mer av att lägga spåren själv än att åka i redan lagda spår. Jag antar att Henrik [Södermark, VD på Scientific Solutions] har gillat en och annan av alla de tankar och idéer jag gett uttryck för och nu är det upp till bevis kanske, haha.

Hur ser din bakgrund ut? Hur länge har du funnits på Scientific Solutions och vad har du jobbat med?
Jag har en forskarbakgrund inom klinisk immunologi men lämnade den akademiska världen för läkemedelsindustrin. De senaste 16 åren har jag haft olika roller inom pharma men framför allt inom Pharmacovigilance. När jag 2018 började på Scientific Solutions var mitt mål att få bredda mig och lära mig nytt. Här har jag mestadels jobbat inom Regulatory Affairs, Quality Assurance och Supply. Med den bredd och multikompetens jag samlat på mig har jag fått chansen att jobba på spännande mindre bolag, där man hugger i där det behövs och över avdelningsgränserna.

Vad var det som gjorde att du vågade hoppa på en helt ny roll?
Henrik och jag hade pratat om rollen tidigare och när jag fick frågan denna gång kändes det rätt i tiden för mig. Allt eftersom jag blivit mer ”årsrik” har jag insett att man inte behöver vara så rädd för att pröva sina vingar. Är det någonstans man vågar ta språnget så är det här på Scientific Solutions.

Vad är utmärkande för just dig i egenskap av affärsutvecklare?
Min analytiska förmåga i kombination med att jag kan lyfta blicken och se helheten gör att jag snabbt identifierar eventuella brister och behov. Min branschkännedom och min inställning att allt går att lösa gör att jag sällan fastnar i tänkbara hinder. Jag närs av möten med människor då det i mötet med andra alltid finns något nytt att lära och det är där nya tankar och idéer väcks.

Vem är du privat? Har du någon spännande fritidsaktivitet som du vill avslöja?
Haha, nja inte direkt. Jag älskar att umgås med familjen, tjocka släkten och mina vänner. Återhämtar mig gör jag bäst när jag rör på mig ute i naturen med hunden, eller i den lokala träningshallen.


2023-11-21