Global Patient Safety Operations Manager till Karo Pharma (detta uppdrag är slutfört)

Placeringsort: Stockholm

Karo Pharma erbjuder en portfölj hälsovårdsprodukter och tjänster som behandlar hälsoproblem i vardagen och bidrar till att förebygga sjukdomar. Med ett brett utbud av insiktsbaserade varumärken och tjänster – från kosmetiska produkter till receptbelagda läkemedel – erbjuder Karo Pharma partners och konsumenter de valmöjligheter, den kunskap och den tillgänglighet de behöver för att hålla sig friska. Karo Pharma kallar det ”Smart choices for everyday healthcare”. I Karo Pharmas portfölj ingår varumärken fördelade på sex kategorier: intimvård; hudvård; fotvård; smärta och förkylning; wellness och Rx pharma care. Inom dessa kategorier äger Karo Pharma en rad differentierade varumärken, både inom receptbelagda läkemedel (Rx) och receptfria konsumentprodukter (OTC). Genom strategiska förvärv och organisk tillväxt strävar Karo Pharma efter att expandera dess geografiska räckvidd i Europa och stärka sina positioner i de kategorier som de verkar inom.

 

Scientific Solutions har fått uppdraget att rekrytera in Karo Pharmas nya medarbetare till deras globala Patient Safety & Medical Information-avdelning, därför söker vi dig med erfarenhet av Pharmacovigilance till rollen som Global Patient Safety Operations Manager.

Detta är ett unikt tillfälle att arbeta på ett globalt bolag med närvaro över stora delar av världen och med huvudkontor i Stockholm. Den platta organisationsstrukturen låter dig komma nära besluten och möjligheten till att själv kunna vara med och forma den växande organisationen.

Du blir en del av en nyetablerad PV-grupp där du kommer att ha projektledaransvar för en rad viktiga PV-processer, på europeisk så väl som på övrig global nivå. Fokus kommer att vara på europeisk lagstiftning men du kommer också få sätta dig in i gällande lagstiftning för ett flertal andra länder runt om i världen.

Rollen är stationerad i Stockholm, men för rätt kandidat kan det finnas möjlighet att jobba från annan ort.

Arbetsuppgifterna omfattar bl.a. att

  • Att som nominerad projektledare för Patient Safety & Medical Information självständigt koordinera PV-aktiviteter inklusive medicinsk information i samband med uppköp av produktportföljer, samt att ansvara för den övergripande integreringen av den nya produktportföljen in i Karo Pharmas nuvarande PV-system
  • Förhandla Pharmacovigilance Agreements (PVA) samt Medical Information Transitional Agreements/protocols. I denna del ingår aktiviteter kring datamigrering av säkerhetsdatabaser samt inkorporera och harmonisera nya produkter i de arbetsflöden som finns på Karo Pharma.
  • Ansvara för hanteringen av Global PV Service Providers, dess påverkan på case management och medicinsk information. I detta ingår förhandling kring nya avtal samt uppsättning av relevant struktur i nya länder, vid uppköp, samt supportera Local Pharmacovigilance (LPV) coordinator med etablering av nya produktportföljer i relevanta territorium.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom farmakologi/naturvetenskap.
  • Minst 5 års erfarenhet av Pharmacovigilance. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Pharmacovigilance på ett dotterbolag inom läkemedelsindustrin.
  • God erfarenhet av projektarbete.
  • Då koncernspråket är engelska, behöver du behärska det engelska språket väl i tal, såväl som i skrift.

Framgångsfaktorer

Mycket av arbetet sker i projektform och du behöver därför trivas med att leda projekt, jobba tvärfunktionellt samt vara en drivande person som är modig och kan fatta beslut. Med det globala ansvar som följer med ett huvudkontor behöver du kunna lyfta blicken utanför Europa och identifiera samband samt koordinera aktiviteter på global nivå.

Då rollen inkluderar både externa och interna samarbeten trivs du med relationsskapande arbete. Utöver detta har du en känsla för struktur och förstår balansen mellan vikten av noggrannhet och att få saker gjorda. Bolaget växer och är under ständig utveckling och det är därför en fördel om du finner energi i förändringsprocesser och uppskattar att få vara med och bidra till utvecklingen med kreativa idéer för att förbättra arbetsrutiner och processer.

Ansökning och Kontakt

Låter detta som något för dig? Då vill vi mer än gärna komma i kontakt med dig!

Har du frågor kring rollen, ta kontakt med Anna eller Sara på Scientific Solutions (kontaktuppgifter nedan).

Din ansökan, innehållandes CV och personligt brev, sänder du till [email protected] så snart som möjligt, dock senast den 15 juni 2020

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktuppgifter

Anna Arnebrant

Mobil: 073 995 56 25

Email: [email protected]

 

Sara Gustafsson

Mobil: 070 973 17 47

Email: [email protected]

 

Scientific Solutions är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på Life Science. Vi förser kunder inom läkemedels-, medicinteknik-, och bioteknikindustrin med medicinsk och naturvetenskaplig kompetens tillverksamhetskritiska roller. Scientific Solutions ser varje anställd som unik, med olika förutsättningar och önskemål. Som arbetsgivare är det därför självklart för oss att kunna erbjuda anställningar med fokus på flexibilitet, utveckling och trygghet. Läs mer på www.scientificsolutions.se