Head of Regulatory Affairs – Galderma Nordic AB (Detta uppdrag är avslutat)

Urval och intervjuer pågår!

Galderma är ett global företag som grundades 1981 för att leverera innovativa medicinska lösningar för att möta de dermatologiska behov hos människor under hela deras livstid, samtidigt som vi betjänar vårdpersonal runt om i världen. Bolaget har 33 helägda dotterbolag med ett världsomspännande nätverk av distributörer och cirka 5.500 anställda. Galdermas omfattande produktportfölj är tillgänglig i 80 länder och behandlar en rad hudsjukdomar, inklusive akne, rosacea, onykomykos, psoriasis, pigmentförändringar, hudcancer och medicinska lösningar för hudens åldrande.

Det nordiska dotterbolaget Galderma Nordic AB startades 1999 och har sitt huvudkontor i Uppsala. Våra representanter är placerade i Sverige, Danmark, Finland och Norge. I den nordiska regionen tillhandahåller vi receptbelagda läkemedel för behandling av bl a akne, rosacea, psoriasis, nagelsvamp och hudcancer. Vi arbetar även med aestethic & corrective med produkter som Restylane, Emervel och Azzalure samt receptfria läkemedel och hudvårdsprodukter via apotek.

Just nu söker vi en driven och lösningsorienterad Head of Regulatory Affairs till Galderma Nordic AB.

ROLLBESKRIVNING
Som Head of Regulatory Affairs på Galdermas nordiska marknadskontor, har du det övergripande ansvaret för avdelningen och leder ett team på 3-4 personer som ansvarar för arbetet inom Regulatory Affairs och Pharmacovigilans. Det är ett väl fungerande team med omfattande kompetens inom respektive område. Du kommer att arbeta kontinuerligt med förbättringsarbete, strategi och visioner inom avdelningen och du kommer att ingå i ledningsgruppen. Rollen rapporterar direkt till nordiska VD.

Utöver ledarskap och strategiskt arbete ingår också i rollen att;

 • Planera och organisera det regulatoriska arbetet i regionen. Detta inkluderar nya produktregistreringar, omregistreringar, samt förlängning och variationer för befintliga produkter i Norden.
 • Ta fram strategier och prioriteringar för det regulatoriska arbetet i samarbete med Corporate, samt utarbeta dokumentation för nya och gamla produkter.
 • Samordna arbetet med biverkningsrapportering i enlighet med det lokala regelverket samt företagsspecifika SOPar och riktlinjer.
 • Koordinera arbetet med att besvara vetenskapliga och medicinska frågeställningar kring företagets produkter.
 • Säkerställa att produktresumeer och bipacksedlar skrivs enligt gällande regelverk och interna riktlinjer och att texterna uppdateras i bl.a. FASS, Pharmaca, Fennica.
 • Att leda och fördela arbetet med att skapa, uppdatera och följa upp interna SOPar inom Regulatory, Quality och Pharmacovigilance.

KOMPETENSPROFIL

 • Universitets/Högskoleexamen inom naturvetenskapligt ämne.
 • Bred erfarenhet av arbete inom Regulatory Affairs på marknadsbolag. Du bör ha jobbat med OTC, Rx, medicintekniska produkter och kosmetika.
 • Stor kunskap om den nordiska lagstiftningen.
 • Erfarenhet av regulatoriskt strategiarbete med fokus på att få ut nya produkter på marknaden på ett snabbt och effektivt sätt.
 • Erfarenhet av att leda en grupp. Det är mycket meriterande om du ansvarat för utvecklings- och lönesamtal samt annan personaladministration.
 • Mycket goda ledaregenskaper och förmågan att entusiasmera till förändring och utveckling.

FRAMGÅNGSFAKTORER

Vi vill att du är en dynamisk, proaktiv och affärsfokuserad person med ett kritiskt tänkande och en utmärkt förmåga att prioritera och ta snabba beslut. Du är en stark kommunikatör som kan förmedla vision och strategi till din grupp och övriga samarbetspartners. Du brinner för att marknadsföra det regulatoriska arbetet internt och externt och trivs med att vara ansiktet utåt.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Galderma Nordic AB med Scientific Solutions. Vid frågor om rollen och rekryteringsprocessen, kontakta Sara Tomicic (+46 709 731 747), eller Jens Mogensen (+46 703 002 002).


Din ansökan, innehållande CV, sänds snarast möjligt till sara@scientificsolutions.se
Inkomna ansökningar hanteras och bedöms fortlöpande.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!