Head of Regulatory Affairs till AbbVie (Detta uppdrag är avslutat)

OBS! Sista ansökningsdag har passerat, urval av kandidater pågår.

AbbVie är ett globalt biopharmaföretag som skapades 2013 efter delningen av Abbott. AbbVie kombinerar lång erfarenhet som läkemedelsföretag med innovationskraft och snabbhet från bioteknik för att utveckla avancerade behandlingar för några av världens allvarligaste och mest komplicerade sjukdomar. Under 2013 kommer AbbVie att ha cirka 21 000 medarbetare och marknadsföra läkemedel i 170 länder. AbbVie Sverige har cirka 125 medarbetare och kontor i Solna, Stockholm. För mer information om företaget, dess medarbetare och produktportfölj besök www.abbvie.com, följ @abbvie på Twitter eller se karriärmöjligheter på vår Facebook- eller LinkedIn-sida.

HEAD OF REGULATORY AFFAIRS – TILLSVIDAREANSTÄLLNING

Då vår nuvarande Head of Regulatory Affairs, går vidare i bolaget, behöver vi tillsätta rollen en ny lösningsorienterad och drivande förmåga!

Arbetsbekrivning:
I denna roll kommer Du att ha det övergripande ansvaret för Din grupp inom Regulatory Affairs. Du kommer att rapportera till Region North Operational Director och ha en streckad linje till svensk VD.

Ansvaret i rollen omfattar Regulatory, Pharmacovigilance, Quality Assurance och Medical information. Du kommer att sitta med i ledningsgruppen, ingå i Brandteam med marknadsavdelningen och andra projektgrupper, samt ges möjlighet att arbeta i globala projekt. Du kommer att arbeta krossfunktionellt med övriga avdelningar inom den svenska organisationen och också arbeta nära kollegor, både inom EU men även övriga världen.

Du kommer att arbeta kontinuerligt med förbättringsarbete, strategi och vision inom gruppen och avdelningen. Du kommer också att ha visst regulatoriskt produktansvar för en marknadsförd produkt och produkter under utveckling.

Gruppen Du kommer att ha ansvar för, är en väl fungerande grupp på 7 personer, med omfattande kompetens inom respektive område. Rollen omfattar personalansvar och Du ska därför ha mycket goda ledaregenskaper och ha förmågan att entusiasmera och driva arbetet i en grupp framåt.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Gedigen erfarenhet av arbete inom Regulatory Affairs och Quality Assurance inom läkemedelsområdet
  • Erfarenhet inom Pharmacovigilance och Medical Information är önskvärt
  • Har en högskole/universitetsexamen i naturvetenskapligt ämne
  • Har stor kunskap om svensk och europeisk lagstiftning
  • Dokumenterad erfarenhet av strategiskt arbete inom Regulatory
  • Gedigen erfarenhet av att leda en grupp och ansvarat för utvecklings- och lönesamtal samt annan personaladministration
  • Erfarenhet av att driva globala projekt inom regulatory och vana av att interagera i en internationell miljö
  • Har mycket goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift

Framgångsfaktorer
Vi förutsätter att du är lösningsfokuserad och ser möjligheter istället för hinder! Vidare bör Du ha ett flexibelt arbetssätt och ta ansvar för att i grupp driva verksamheten framåt. Du behöver ha integritet och vara noggrann och ha lätt för att samarbeta. Du ska kunna förmedla vision och strategi både inom gruppen samt utanför. Du har förmågan att marknadsföra det regulatoriska arbetet internt och externt och trivs med att vara ansiktet utåt. Förmågan att lätt ta till sig ny information och att presentera detta på ett tydligt sätt värderas också högt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Scientific Solutions. Vid frågor om rollen och rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare, Sara Tomicic, på telefonnummer +46 709 731 747.
Din ansökan, innehållande CV, sänds snarast möjligt till [email protected] Inkomna ansökningar hanteras och bedöms fortlöpande.