Konsult – Compliance Officer (Detta uppdrag är avslutat)

Just nu söker vi en Compliance Officer till vår verksamhet på Scientific Solutions.

ROLLBESKRIVNING
I din roll som Compliance Officer kommer du att utveckla gamla och nya samarbeten med våra kunder och vara expert inom Compliancefrågor på alla nivåer inom läkemedelsindustrin. Som ett första projekt kommer du att under 12 månader sitta uthyrd på heltid hos en av våra kunder.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att ha en övergripande förståelse för uppdragsgivarens verksamhet och se genom organisationen på ett sådant sätt att du kan upptäcka svagheter och brister i följsamheten, samt på olika plan arbeta för att skapa och upprätthålla ett etiskt affärsbeteende i uppdragsgivarens organisation.

Rollen kan komma att omfatta, men inte begränsas av följande arbetsuppgifter:

  • Etablera och kommunicera uppdragsgivarens juridiska och etiska engagemang till alla anställda i organisationen samt externa samarbetsparter.
  • Att förbereda och genomföra utbildningar, workshops och träning för att säkerställa att rutiner och processer efterföljer tillämpliga lagar.
  • Att se till att uppdragsgivarens kontroll-och revisionssystem kan upptäcka relevanta mönster av olagligt eller oetiskt beteende av anställda eller externa samarbetspartners.
  • Att i samarbete med jurister, personal, och revisionsfunktioner, se till att rapporterade compliance undersökt och utvärderas snabbt och effektivt, samt rekommendera lämplig åtgärdsplan, om nödvändigt.
  • Granska och godkänna kommersiellt material och marknadsföringsmaterial inom företaget.
  • Kontinuerligt arbeta med Risk Management.

KOMPETENS

  • Universitets/högskoleexamen inom Life Science, Juridik eller Ekonomi.
  • Lång och bred erfarenhet från arbete inom olika funktioner i läkemedelsindustrin i kombination med minst något års erfarenhet av arbete med compliance, framförallt med fokus på marknad.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

FRAMGÅNGSFAKTORER
Du är en orädd, självgående och mycket kommunikativ person, med hög integritet och ett noggrant arbetssätt. Du måste vara trygg i dig själv och våga stå för dina beslut och ta strid då det är nödvändigt. Det är mycket viktigt att du är skicklig på att etablera och underhålla professionella relationer och har förmågan att driva igenom förändringar på alla nivåer i en organisation. Du bör också vara bekväm i din kommunikation med ledningsgrupper och andra beslutande organ.

INTRESSERAD?
Ta kontakt med Henrik Alexandersson (+46 733 101 721) eller Sara Tomicic (+46 709 731 747) för mer information om tjänsten.
Din ansökan sänder du snarast till [email protected]
Vi kommer att bedöma inkommande ansökningar löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!