Medical Advisor – Respiratory (Detta uppdrag är avslutat)

GSK är ett av världens ledande forskande hälso- och läkemedelsföretag. Målet är att forska och utveckla nya mediciner som bidrar till att människor kan vara mer aktiva, må bättre och leva längre. Våra prioriterade områden är luftvägs- och infektionssjukdomar. Globalt har GSK omkring 100 000 anställda och en av världens största forsknings- och utvecklingsbudgetar. I Sverige har GSK omkring 130 anställda som arbetar med kliniska prövningar, marknadsföring och försäljning av egenvårdsprodukter, läkemedel och vacciner.

Urval och intervjuer pågår
Medical Advisor – Respiratory
GSK söker nu klinisk kompetens till en väldigt spännande roll som Medical Advisor på det svenska marknadskontoret. I denna utvecklande roll är du GSKs medicinskt ansvarige för företagets respiratoriska produktportfölj. Tjänsten innefattar mycket korsfunktionellt arbete med bl.a. Marknad, Regulatory och Clinical Operations. Externt agerar du primär kontaktyta, mot relevanta vårdgivare och berörda myndigheter, i vetenskapliga och medicinska frågor rörande ditt terapiområde. Rollen rapporterar till Head of Medical Affairs.

Ansvarsområden

 • Fungera som primär kontaktyta mot vårdgivare och berörda myndigheter
 • Presentera studieresultat och annan vetenskaplig data till extern såväl som intern publik
 • Att ansvara för analys och kommunikation av medicinska data, både för nya produkter och för marknadsförda nyckelprodukter
 • Stötta organisationen med medicinsk och vetenskaplig kompetens inom terapiområdet Respiratory
 • Arbeta nära studie teamet, kring studiestart och studiegenomförande, och säkerställa ett effektivt samarbete med alla berörda parter i de kliniska studier som GSK driver
 • Förberedande arbete inför nylanseringar
 • Säkerställa kvaliten i medicinsk information
 • Initiera och utveckla goda relationer med Key Opinion Leaders

Önskvärda kvalifikationer

 • Det är ett absolut krav att du är legitimerad läkare med mångårig klinisk verksamhet. Specialistkompetens samt forskningserfarenhet inom relevant område är meriterande
 • Läkemedelsindustrierfarenhet med tidigare arbete inom Medical Affairs är meriterande
 • Utmärkta kunskaper inom svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
 • Stort intresse och erfarenhet av att presentera kliniska data för andra experter

Framgångsfaktorer
Som person är du trygg, självständig och engagerad i ditt arbete. Du håller en hög vetenskaplig profil med ett genuint intresse av att hålla dig konstant uppdaterad kring forskning och utveckling inom ditt terapiområde. Du är utåtriktad med mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, och håller hög kvalite i dina muntliga presentationer. Du är självgående och strukturerad i ditt arbetssätt där god planering är en självklarhet. För att lyckas i rollen är du en stark nätverkare med förmåga och intresse av att etablera och upprätthålla strategiska samarbeten.

Tjänsten är förlagd till GSKs kontor i Solna. Resor ingår i tjänsten, främst inom Sverige.

Ansökan
Rekryteringen hanteras av vår rekryteringspartner Scientific Solutions (www.scientificsolutions.se). Vid frågor om rollen och rekryteringsprocessen, kontakta Henrik Alexandersson, på telefonnummer +46 733 101 721.
Skicka din elektroniska ansökan i form av CV och personligt brev till henrik@scientificsolutions.se. Sista ansökningsdag är 2015-01-25. Inkomna ansökningar hanteras och bedöms fortlöpande.

Varmt välkommen med din ansökan!