Medical Compliance Manager (Detta uppdrag är avslutat)

Scientific Solutions är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på Life Science. Vi förser kunder inom läkemedels-, medicinteknik-, och bioteknikindustrin med medicinsk och naturvetenskaplig kompetens till verksamhetskritiska roller.  Läs mer på www.scientificsolutions.se

 

Rollbeskrivning
Vi söker just nu en naturvetare för en spännande roll som Medical Compliance Manager för att vidareutveckla vår verksamhet. I rollen kommer du att utveckla gamla och nya samarbeten med våra uppdragsgivare och bistå med din expertkunskap
inom Compliance och Medical Affairs. Under dina uppdrag kommer du att vara stationerad hos våra uppdragsgivare som främst är marknadsbolag med svenska eller nordiska kontor i Stockholm.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att ha en övergripande förståelse för uppdragsgivarens verksamhet och se genom organisationen på ett sådant sätt att du kan upptäcka svagheter och brister i följsamheten, samt på olika plan arbeta för att skapa och upprätthålla ett etiskt affärsbeteende i uppdragsgivarens organisation.

Rollen kan komma att omfatta, men inte begränsas av följande arbetsuppgifter:

  • Etablera och kommunicera uppdragsgivarens juridiska och etiska engagemang till alla anställda i organisationen samt externa samarbetsparter.
  • Att förbereda och genomföra utbildningar, workshops och träning för att säkerställa att rutiner och processer efterföljer tillämpliga lagar.
  • Granska och godkänna kommersiellt material och marknadsföringsmaterial inom företaget.
  • Utarbeta strategi för Medicinsk Information och säkerställa att uppdragsgivarens informationsflöde fungerar.
  • Se över interna system med fokus på funktionalitet och säkerhet.

Kompetens

  • Universitets/högskoleexamen inom Life Science.
  • Lång och bred erfarenhet från arbete inom olika funktioner i läkemedelsindustrin i kombination med minst något års erfarenhet av arbete med compliance, framförallt med fokus på marknad.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Framgångsfaktorer
Du är en orädd, självgående och mycket kommunikativ person, med hög integritet och ett noggrant arbetssätt. Du måste vara trygg i dig själv och våga stå för dina beslut och ta strid då det är nödvändigt. Det är mycket viktigt att du är skicklig på att etablera och underhålla professionella relationer och har förmågan att driva igenom förändringar på alla nivåer i en organisation.

Intresserad?
Ta kontakt med Sara Gustafsson (0709 731 747) för mer information om tjänsten.
Din ansökan sänder du snarast till [email protected]


Varmt välkommen att ansöka!