Medicinsk Rådgivare (Detta uppdrag är avslutat)

Placeringsort: Stockholm

Scientific Solutions är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på Life Science. Vi förser kunder inom läkemedels-, medicinteknik-, och bioteknikindustrin med medicinsk och naturvetenskaplig kompetens tillverksamhetskritiska roller. Scientific Solutions ser varje anställd som unik, med olika förutsättningar och önskemål. Som arbetsgivare är det därför självklart för oss att kunna erbjuda anställningar med fokus på flexibilitet, utveckling och trygghet. Läs mer på www.scientificsolutions.se

Vi på Scientific Solutions behöver nu förstärka vårt team inom Medical Affairs med en Medicinsk Rådgivare som kan bistå våra uppdragsgivare med sin medicinska expertis. Bland våra uppdragsgivare finns såväl mindre som större läkemedelsbolag med produkter inom flera olika terapiområden och de uppdrag du kommer att jobba med kan variera i omfattning och längd. Du kommer att utgå från vårt kontor i centrala Stockholm, alternativt hemifrån, men under perioder vara mycket på plats ute hos våra uppdragsgivare. Tjänsten är på hel- eller deltid utifrån dina önskemål och kan kombineras med annan tjänstgöring.

Ansvarsområden

 • Stötta organisationen med medicinsk och vetenskaplig kompetens inom olika terapiområden.
 • Säkerställa att relevant information och kunskap om företagets produkter når fram.
 • Fungera som primär kontaktyta mot vårdgivare, berörda myndigheter och aktörer.
 • Presentera studieresultat och annan vetenskaplig data till extern såväl som intern publik.
 • Ansvara för analys av medicinska data för såväl konkurrenters som det egna bolagets produkter.
 • Säkerställa att bolagets ”business claims” är medicinskt och vetenskapligt grundade.
 • Initiera och utveckla goda relationer med Key Opinion Leaders och andra relevanta beslutsfattare.

 Önskvärda kvalifikationer

 • Gedigen naturvetenskaplig/medicinsk utbildningsbakgrund, gärna som läkare och/eller PhD.
 • Kunskap/erfarenhet inom flera terapiområden är önskvärt men inget absolut krav.
 • Tidigare erfarenhet av arbete inom Medical Affairs på läkemedelsbolag. Har du tidigare arbetat i rollen som medicinsk rådgivare är det mycket meriterande.
 • Utmärkta kunskaper inom svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.
 • Stort intresse och erfarenhet av att presentera kliniska data för andra experter.

 Framgångsfaktorer
Du är en erfaren och trygg person med god förmåga att sätta dig in i nya arbetsområden. Du är driven och proaktiv och är van vid- samt uppskattar självständigt arbete såväl som att jobba i team. Du är dessutom nyfiken och intresserad av att hålla dig uppdaterad kring forskning och utveckling inom ditt expertområde. Rollen medför många interna och externa kontaktytor varför det är mycket viktigt med god kommunikativ förmåga och intresse av att etablera och upprätthålla strategiska samarbeten.

Ansökan
För mer information, ta kontakt med Sara Gustafsson på 0709-73 17 47. Din ansökan innehållandes CV skickas till [email protected]

 

Varmt välkommen med din ansökan!