MSL- SÄLLSYNTA SJUKDOMAR (Detta uppdrag är avslutat)

Scientific Solutions är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på Life Science. Vi förser kunder inom läkemedels-, medicinteknik-, och bioteknikindustrin med medicinsk och naturvetenskaplig kompetens till verksamhetskritiska roller. Läs mer på www.scientificsolutions.se

Scientific Solutions söker nu vetenskaplig kompetens för ett konsultuppdrag som MSL hos en av våra uppdragsgivare, ett läkemedelsbolag beläget i Uppsala.

I denna roll kommer du att vara företagets primära kontaktyta mot relevanta vårdgivare och berörda myndigheter, i vetenskapliga frågor rörande området sällsynta sjukdomar. Du kommer att sätta upp möten, initiera utbildningar och aktiviteter med specialistläkare, KOL:s och övriga beslutsfattare inom ditt verksamhetsområde. I dessa forum säkerställer du att relevant information och kunskap om företagets produkter når fram, för att på bästa möjliga sätt förbättra berörda patienters situation.

Kvalifikationer

  • En för uppdraget relevant Life Science-examen, ex inom Farmaci, Biomedicin eller Molekylärbiologi
  • PhD inom relevant område anses meriterande men är inget absolut krav
  • Läkemedelsindustrierfarenhet från ett marknadsbolag är ett absolut krav, där arbete inom Medical Affairs anses starkt meriterande
  • Utmärkta kunskaper i engelska och minst ett nordiskt språk är ett absolut krav

Du är en prestigelös person som gillar att bidra brett i organisationen. Du är trygg i din vetenskapliga kommunikation och har ett genuint intresse av att etablera och upprätthålla strategiska samarbeten. Du är driven och proaktiv, är van vid- samt uppskattar självständigt arbete såväl som att jobba i team.

Tjänsten är ett konsultuppdrag, förlagd hos vår uppdragsgivare i Uppsala och kan vid rätt förutsättningar övergå i anställning hos vår kund . Rollen medför ett visst antal resdagar i Sverige per månad, på sikt även i Norden. Omgående tillträde, enligt överenskommelse.

Låter detta intressant?

För frågor, ta kontakt med Henrik Södermark (kontaktuppgifter nedan).

Din ansökan innehållandes CV skickar du till henrik.sodermark@scientificsolutions.se

Urvalsprocessen sker löpande varför vi snarast välkomnar din ansökan.

Kontaktinformation

Henrik Södermark
Tel: +46(0)733-101721
Mail:  henrik.sodermark@scientificsolutions.se

Varmt välkommen med din ansökan!