Programmerare till läkemedelsprojekt (Detta uppdrag är avslutat)

Vi söker just nu en naturvetare för ett längre uppdrag inom läkemedelsutveckling. Tjänsten är förlagd på ett globalt läkemedelsbolag, med kontor i södra Stockholmsregionen.

Du kommer att vara en del av ett stort team som gemensamt har ansvar för informationshantering och informationslösningar till företagets forskning- och utvecklingsavdelning. Just nu pågår ett stort projekt för att utveckla och förbättra datahanteringen inom läkemedelsutvecklingen. Syftet med det pågående projektet är att bygga en gemensam plattform för all in vivo-data i en ny enhetlig databas.

I din specifika roll kommer du bl.a. att;

  • delta i projektmöten kring uppbyggnaden av databasen.
  • agera expert för frågor kring programmering och databashantering som uppkommer i projektet.
  • arbeta mycket aktivt med den lokala integrationen av data från flera olika informationskällor på olika sätt kopplade till in vivo-data.
  • ansvara för att metadataparametrar kopplas korrekt, samt att data sparas på optimalt sätt.

Efterfrågad kompetens och kvalifikationer

Vi söker dig som är bioinformatiker och har ordningssinne och mycket god programmeringsvana (Perl, Python). Du ska ha erfarenhet av att integrera exceltemplat samt vana att arbeta med databaser. Vidare måste du ha en övergripande kunskap om biologiska system, känna dig bekväm med medicinsk terminologi och ha förståelse för de olika stegen i läkemedelsutvecklingen. Erfarenhet av arbete med djurmodeller är mycket meriterande.

För att lyckas i denna roll är det viktigt med ett mycket strukturerat arbetssätt och ett brinnande intresse för programmering. Du bör också uppskatta att arbeta i team, vara mycket lösningsorienterad, initiativtagande och snabbt bli självgående i ditt uppdrag.

Tjänsten är ett längre konsultuppdrag med goda chanser till förlängning.

Låter det här intressant för dig? Ansök omgående via extern ansökningssida (följ denna länk).
Frågor besvaras av Tove Östberg på +46 707 22 73 66.

Välkommen in med Din ansökan!