QA Lead till GSK (Detta uppdrag är avslutat)

Urval och intervjuer pågår!

GSK är ett av världens ledande forskande hälso- och läkemedelsföretag. Målet är att forska och utveckla nya mediciner som bidrar till att människor kan vara mer aktiva, må bättre och leva längre. Våra prioriterade områden är cancer, luftvägs- och infektionssjukdomar. Globalt har GSK omkring 100 000 anställda och en av världens största forsknings- och utvecklingsbudgetar. I Sverige har GSK omkring 130 anställda som arbetar med kliniska prövningar, marknadsföring och försäljning av egenvårdsprodukter, läkemedel och vacciner.

Just nu söker GSK en driftig, självgående och kommunikativ naturvetare som vill ansvara för rollen QA Lead på kontoret i Solna.

ARBETSBESKRIVNING
I rollen förväntas du leda arbetet med att utveckla och upprätthålla Quality Management System (QMS) på lokalkontoret i Sverige och du ska utbilda, guida och uppmuntra kollegorna på marknadskontoret att integrera kvalitetsarbete i den dagliga verksamheten. Du kommer att samarbeta med QA Leads på övriga lokalkontor i Europa och med kollegor inom alla funktioner på lokalkontoret. Rollen direktrapporterar till Regional Quality Head på Europakontoret och har en streckad rapporteringslinje till Head of Regulatory Affairs på det svenska lokalkontoret.

Arbetsuppgiferna omfattar bl.a. att

 • agera huvudsaklig kontaktperson för alla kvalitetsaktiviteter som rör den kommersiella verksamheten och distribution på lokalkontoret Sverige.
 • utveckla och underhålla det lokala kvalitetsledningssystemet.
 • utvärdera och proaktivt skapa en kontinuerlig förbättringsplan för att driva genomförandet av GSKs kvalitetssystem på lokal nivå.
 • bygga starka relationer med olika interna och externa funktioner för att möjliggöra en ökad medvetenheten och främja kvalitén i arbetet med QMS.
 • engagera och hjälpa berörda aktörer att förstå och generera lämpliga system, processer och strategier i enlighet med QMS principer.
 • genomföra relevanta utbildningsforum för att upprätthålla en hög nivå av QMS kunskap i organisationen, så att personalen kan identifiera, integrera och leverera på relevanta kvalitetsmål.
 • upprätta och hantera årliga kvalitetsplaner och revisioner.
 • hantera förändringskontroller och produktkvalitetsfrågor från tillverkare och distributörer.
 • ansvara för arbetet med reklamationer och produktklagomål, riskhantering, avvikelser, ompackning.
 • vara RP för partihandelstillstånd.

KVALIFIKATIONER

 • Universitets/högskoleexamen i naturvetenskapligt ämne.
 • Lång och gedigen erfarenhet av kvalitetsarbete inom läkemedelsindustrin och/eller annan relevant Life Science bransch, företrädelsevis från marknadsbolag.
 • Erfarenhet från arbete inom andra funktioner så som Regulatory Affairs eller Marknad är mycket meriterande.
 • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

FRAMGÅNGSFAKTORER
Vi vill att du är en positiv, lösningsorienterad, driven och självgående person med hög integritet och lysande kommunikativa förmågor. Du bör trivas i en interaktiv roll då stort fokus ligger på att etablera och upprätthålla goda relationer med interna kollegor lokalt och globalt, samt med externa aktörer. Vidare måste du ha förmågan att lyckas i arbetet med att implementera och upprätthålla förändringar på alla olika nivåer i organisationen.

INTRESSERAD?
I denna rekrytering samarbetar GSK med Scientific Solutions och all kontakt går via dem. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta Sara Tomicic (+46 709 731 747) eller Henrik Alexandersson (+46 733 101 721).

Din ansökan sänder du till [email protected] eller [email protected]
Vi vill ha din ansökan senast den 17 augusti 2014.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start under hösten 2014.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!