Regulatory Affairs Manager (Detta uppdrag är avslutat)

GSK är ett av världens ledande forskande hälso- och läkemedelsföretag. Målet är att forska och utveckla nya mediciner som bidrar till att människor kan vara mer aktiva, må bättre och leva längre. Våra prioriterade områden är luftvägs- och infektionssjukdomar. Globalt har GSK omkring 100 000 anställda och en av världens största forsknings- och utvecklingsbudgetar. I Sverige har GSK omkring 130 anställda som arbetar med kliniska prövningar, marknadsföring och försäljning av egenvårdsprodukter, läkemedel och vacciner.

Regulatory Affairs Manager
GSK söker just nu en Regulatory Affairs Manager (RAM) som brinner för det regulatoriska arbetet. Du kommer att arbeta med en blandning av regulatoriska utmaningar på både operativ och strategisk nivå och du kommer att ansvara för ett eller flera terapiområden, samt vara den regulatoriska länken till huvudkontoret. Det här är en senior roll och det är därför nödvändigt med en gedigen kunskap och erfarenhet av det regulatoriska regelverket och du bör ha arbetat med regulatoriska strategier. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på GSKs kontor i Solna.

Ansvarsområden
Du kommer att vara den lokala regulatoriska experten inom ett eller flera terapiområden där din huvuduppgift är att koordinera det regulatoriska arbetet för din produktportfölj. I rollen ingår bl.a. att:

 • Förbereda och skicka in relevant regulatorisk dokumentation till Läkemedelsverket gällande GSKs läkemedel.
 • Upprätthålla/skapa goda relationer med lokala och externa partners och myndigheter.
 • Säkerställa att produktinformation och märkning är uppdaterad och överensstämmande med gällande regelverk och riktlinjer samt lokala SOPar.
 • Tillhandahålla regulatorisk input och vägledning gällande sin produktportfölj internt och externt.
 • Hålla sig uppdaterad och ha en god kunskap om GSKs regulatoriska processer och riktlinjer, samt gällande och nya myndighetskrav, lokalt och inom EU.
 • Arbeta med förbättringsarbete, strategier och visioner för att utveckla den lokala regulatoriska verksamheten.
 • Delta i olika regulatoriska projekt på både lokal och global nivå.

Kvalifikationer

 • Naturvetenskaplig högskole/universitetsexamen.
 • Flerårigt arbete inom regulatory affairs.
 • Gedigna kunskaper i lokala/europeiska regulatoriska regelverk och riktlinjer.
 • Uttrycker dig obehindrat i svenska och engelska, i både skrift och tal.
 • Att ha arbetat på myndighet anses som meriterande men inte ett krav.

Framgångsfaktorer
För att lyckas i denna roll bör man vara en analytisk och strukturerad person med god problemlösarförmåga. Du behöver vara självgående och drivande och ha ett strategiskt tankesätt och viljan att leda arbetet för att förbättra och utveckla arbetsprocesser. Det är också viktigt att man har förmågan att lyfta blicken för att se helheten. Du kommer att sitta med i olika projektgrupper och tvärfunktionella team på olika nivåer och har således lätt för att interagera och samarbeta med andra men även förmågan att påverka interna och externa intressenter.

Ansökningsförfarande
I denna rekrytering samarbetar GSK med Scientific Solutions och hänvisar därför alla frågor till ansvariga rekryterare (se kontaktinformation nedan). Din ansökan innehållandes CV och ett kort personligt brev till skickas till [email protected]
med rubriken ”RAM, GSK”. Ansökningarna kommer att behandlas löpande, så ansök snarast, dock inte senare än tisdagen den 18:e augusti.

Sara Tomicic
Tel: 0709-73 17 47
Mail: [email protected]

Daniel Krumlinde
Tel: 0763-44 11 21
Mail: [email protected]