Regulatory Safety Manager till Abbott (Detta uppdrag är avslutat)

Abbott är ett av världens ledande bolag inom hälso- och läkemedelsbranschen med en omsättning på 35 miljarder USD och 91.000 anställda. Bolaget grundades 1888, har sitt huvudkontor i Chicago och finns representerade i över 130 länder. Abbott Scandinavia AB, med kontor beläget i Frösunda/Solna har över 300 anställda inom försäljning, finans, marknad, HR, administration och medicin. Abbott är ett av världens mest beundrade och respekterade läkemedelsföretag, enligt rankning i tidskriften Fortune och utsågs 2011 till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Läs gärna mer om Abbott på www.abbott.se.

Avdelningen Medical Department har 30 anställda. Inom Medical ingår gruppen Regulatory Affairs som består av 9 personer. Till gruppen söker nu Abbott en Regulatory Safety Manager för ett intressant och utmanande arbete som ska rapportera till Head of Regulatory Affairs. Tjänsten är en tillsvidareanställning, med start så snart som möjligt.

Arbetsbeskrivning:
Arbetet omfattar i huvudsak insamling och hantering av inkomna biverkningsrapporter och reklamationer. Man ska även kunna skriva nya och uppdatera befintliga processer (Standard Operating Procedures) och kunna utbilda på dessa. Arbetet innebär även att vara back-up för vår Medical Information Scientist, som svarar på både interna och externa frågor om våra produkter. Tjänsten innebär mycket databasarbete och kontakt med kollegor internt samt externa kunder inklusive myndigheter. Viktiga egenskaper för att lyckas som Regulatory Safety Manager är noggrannhet, förmågan att vara välorganiserad samt viljan att ta ansvar. Då vårt koncernspråk är engelska krävs goda kunskaper i språket såväl i tal som skrift. Du gillar att arbeta i lag, är drivande och har inte svårt att arbeta gentemot stora som små grupper.

Vi förutsätter att du

  • Har flerårig erfarenhet av arbete från läkemedelsindustrin/farmakovigilans
  • Har en högskole/universitetsexamen i naturvetenskapliga ämnen
  • Har stor vana att arbeta i Word, Powerpoint, Excel och Lotus Notes eller Outlook
  • Har mycket goda kunskaper i engelska och svenska
  • Har positiv attityd och servicekänsla
  • Är snabblärd och självgående
  • Är strukturerad och flexibel
  • Har analytisk förmåga och förståelse

Framgångsfaktorer
Du behöver ha ett flexibelt arbetssätt och ta ansvar för att i grupp kunna driva verksamheten framåt inom sina respektive områden. Du behöver ha integritet och vara noggrann och ha lätt för att samarbeta samt intresserad av att utvecklas. Förmåga att lätt ta till sig ny information och att presentera detta på ett tydligt sätt värderas också högt. Du behöver också kunna tänka ”utanför boxen” och ha en förmåga att simplifiera och förbättra processer. Du måste gilla interaktioner med andra och en vilja att påverka och ifrågasätta på ett konstruktivt och positivt sätt.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Abbott med Scientific Solutions. Skicka din elektroniska ansökan i form av CV och personligt brev till [email protected] eller ring henne på 0709-731747