Regulatory Safety Manager till AbbVie (Detta uppdrag är avslutat)

AbbVie är ett globalt biopharmaföretag som skapades 2013 efter delningen av Abbott. AbbVie kombinerar lång erfarenhet som läkemedelsföretag med innovationskraft och snabbhet från bioteknik för att utveckla avancerade behandlingar för några av världens allvarligaste och mest komplicerade sjukdomar. AbbVie har cirka 25 000 medarbetare och marknadsför läkemedel i över 170 länder. AbbVie Sverige har cirka 130 medarbetare och kontor i Solna, Stockholm. För mer information om företaget, dess medarbetare och produktportfölj besök www.abbvie.com.

AbbVie söker just nu en ny kollega som ska arbeta med biverkningsrapportering och andra safety-relaterade frågeställningar. Tjänsten innebär mycket databasarbete och kontakt med kollegor internt samt externa kunder inklusive myndigheter. Positionen är placerad på AbbVies kontor i Solna och rapporterar till Head of Regulatory Affairs.

I denna roll kommer du att ansvara för följande;

  • insamling och hantering av inkomna biverkningsrapporter
  • arbetet med Patientstödsprogram och Riskhanteringsplaner
  • att skriva nya, samt uppdatera befintliga processer (Standard Operating Procedures).
  • utbilda kollegor på SOPar
  • agera back-up för vår Medical Information Scientist, som svarar på både interna och externa frågor om våra produkter

Kompetensprofil
Du har en högskole/universitetsexamen i naturvetenskapligt ämne och flerårig erfarenhet av arbete från läkemedelsindustrin/farmakovigilans. Vidare är du bekväm framför datorn och har stor vana att arbeta i Word, Powerpoint, Excel och Outlook. Dessutom har du mycket goda kunskaper i engelska och svenska.
 
Framgångsfaktorer
Vi förutsätter att du är lösningsfokuserad och ser möjligheter istället för hinder! Vidare bör du ha ett flexibelt arbetssätt och ta ansvar för att i grupp driva verksamheten framåt. Du är noggrann, välorganiserad, tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och håller dig hela tiden uppdaterad på nya lagar och föreskrifter.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar AbbVie med Scientific Solutions. För mer information, ta kontakt med Sara Tomicic på Scientific Solutions, telefonnummer 0709-731747. Din ansökan sänder du till [email protected]

Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till 31 augusti 2015.
Sista ansökningsdag: 25 juli 2014

Varmt välkommen med din ansökan!