Scientific Solutions satsar på Medtech

Scientific Solutions utvecklar sina affärsområden och välkomnar nu Lisa Warnroth som Head of Quality and Regulatory Affairs Medical Device! I intervjun nedan berättar Lisa om sig själv och hur hon ser på sitt nya spännande uppdrag.  

Lisa 1280 x 720 px
Lisa Warnroth är vår nya Head of Quality and Regulatory Affairs Medical Device.


Vill du berätta lite om din bakgrund?  
Jag är medicinsk biolog i grunden och kände direkt när jag var klar med min utbildning att jag ville ut och jobba i industrin. Jag hamnade i läkemedelsindustrin och jobbade med framförallt PV till en början, både för godkända produkter och för potentiella produkter i kliniska prövningar. När det var dags att gå vidare hamnade jag egentligen av en slump inom medicinteknikbranschen och har framför allt jobbat med start-ups och mindre bolag sedan dess. Jag har jobbat med olika typer av produkter och klassificeringar, främst inom Europa och USA men även på andra marknader globalt. Hittills har jag hunnit med drygt 15 år inom Life Science och fler ska det bli.  


Hur skulle du beskriva dig själv?  
Som person drivs jag av nya utmaningar och att lära mig nya saker, som gillar och får energi av andra människor och när det är lite tempo. Jag trivs inom Life Science och det är mitt bidrag till att kunna göra världen lite bättre. Vår bransch kan göra skillnad som i slutändan gynnar både dig och mig.  


Vad lockade dig till Scientific Solutions?  
Det är ett familjärt bolag med värderingar som ligger väldigt nära mig själv. Jag känner att man genuint bryr sig om och tror på varandra. Det finns stora möjligheter till personlig utveckling och man har stor frihet under ansvar. Det finns mycket energi och ett driv hos alla kollegor och efter bara drygt en vecka här känner jag att bolaget verkligen lever efter sina värderingar, det är en del av kulturen. Jag var sugen på en ny utmaning och att få kombinera min kompetens och erfarenhet inom medicinteknik och samtidigt bygga en ny vertikal inom bolaget kändes verkligen som en spännande utmaning. Att det dessutom klickade så bra mellan mig och min chef från första början var avgörande för mig.  


Vad hoppas du kunna bidra med?‍  
Jag hoppas att jag och mitt blivande team ska bidra till att fler medicintekniska produkter kommer ut på marknaden, vilket i slutändan gynnar patienterna. Sverige är ett litet men väldigt innovativt land där det utvecklas många nya produkter. Trots de utmanande ekonomiska tiderna vi just nu befinner oss i växer medicinteknikbranschen och det finns en stor efterfrågan kring dessa tjänster i och med förändringar i regelverken som reglerar medicintekniska produkter. Jag brinner lite extra för de små bolagen och hoppas att vi ska kunna stötta och hjälpa dem med kommersialiseringar av sina produkter. 


Vad ser du mest fram emot med din nya roll?  
Jag ser fram emot att knyta nya kontakter i branschen och öka min medvetenhet om produkter som redan finns på marknaden men även potentiella framtida produkter. Jag ser även fram emot att utveckla den medicintekniska funktionen och stärka vår interna kompetens inom medicinteknik. Jag vill bygga ett team med kompetenta och härliga medarbetare så att vi kan erbjuda flexibla och breda lösningar till våra kunder.   


Vad hittar du på när du inte jobbar? 
Det är ganska full rulle utanför jobbet. Med tre barn är det främst deras aktiviteter som styr just nu, det blir mycket innebandy, fotboll och stallhäng. Vi har faktiskt precis köpt vår första egna häst, en stor, fin islänning. Men jag försöker även hinna med lite egen träning för att jag ska må bra, mest gruppträning på gymmet i olika former och löpning i skogen. Jag gillar även att slappa i soffan framför en serie eller läsa en bra bok. Att resa och upptäcka nya platser, samt umgås med nära och kära är också något som ger mig energi. 

2023-03-30