Global Patient Safety Regional Liaison Manager till Karo Pharma (Detta uppdrag är avslutat)

Karo Pharma erbjuder en portfölj hälsovårdsprodukter och tjänster som behandlar hälsoproblem i vardagen och bidrar till att förebygga sjukdomar. Med ett brett utbud av insiktsbaserade varumärken och tjänster – från kosmetiska produkter till receptbelagda läkemedel – erbjuder Karo Pharma partners och konsumenter de valmöjligheter, den kunskap och den tillgänglighet de behöver för att hålla sig friska. Karo Pharma kallar det ”Smart choices for everyday healthcare”. I Karo Pharmas portfölj ingår varumärken fördelade på sex kategorier: intimvård; hudvård; fotvård; smärta och förkylning; wellness och Rx pharma care. Inom dessa kategorier äger Karo Pharma en rad differentierade varumärken, både inom receptbelagda läkemedel (Rx) och receptfria konsumentprodukter (OTC). Genom strategiska förvärv och organisk tillväxt strävar Karo Pharma efter att expandera dess geografiska räckvidd i Europa och stärka sina positioner i de kategorier som de verkar inom.

 

Just nu hjälper vi Karo Pharma med att rekrytera sin nya medarbetare till deras globala Patient Safety & Medical Information-avdelning, därför söker vi dig med erfarenhet av Pharmacovigilance till rollen som Global Patient Safety Regional Liaison Manager.

Det här är en möjlighet för dig som vill arbeta på ett globalt bolag med närvaro över stora delar av världen och i en platt organisationsstruktur som låter dig komma nära besluten. Karo Pharma är en växande organisation och rollen som Global Patient Safety Regional Liaison Manager är nytillsatt. Du kommer att ingå i en grupp där attityden präglas av ödmjukhet, att våga fråga och att man värdesätter att hjälpa varandra.

Karo Pharma har lokala kontaktpersoner inom PV/Medicinsk Information och även lokala QPPVs som är stationerade runt om i världen. Ditt huvudsakliga arbete i denna roll blir att säkerställa ett gott samarbete med dessa kontaktpersoner och QPPVs genom att koordinera kontakt och kommunikation med dem, samt att supportera och följa upp deras arbete.

Rollen är stationerad på huvudkontoret i Stockholm men det kan även finnas möjlighet att jobba från andra städer där Karo Pharma har kontor.

Arbetsuppgifterna omfattar bl.a. att

 • Koordinera arbetet hos Karo Pharmas lokala leverantörer av PV och Medicinsk Information och att säkerställa kontinuerlig tillsyn och ett välfungerande samarbete med dessa leverantörer.
 • Stötta, träna och följa upp Karo Pharmas aktiviteter på lokalbolagen runt om i världen, rörande PV och Medicinsk Information.
 • Delta i arbetet med strategiska planer vid utformningen av lokalbolag samt i urvalet av leverantörer för lokal PV och Medicinsk Information, runt om i världen.
 • Säkerställa att nya leverantörer inom PV och Medicinsk Information har rätt kvalifikationer.
 • Skapa varaktiga relationer och god kommunikation med Karo Pharmas leverantörer och lokalbolag.
 • Säkerställa att Pharmacovigilance Agreements (PVAs) och Safety Data Exchange Agreements (SDEAs) är uppdaterade och i enlighet med myndighetskrav.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom farmakologi/medicin/naturvetenskap.
 • Minst 3-5 års erfarenhet av Pharmacovigilance, gärna från dotterbolag inom läkemedelsindustrin alternativt från en global PV-roll.
 • God erfarenhet av koordineringsarbete samt projektledning.
 • Erfarenhet och förståelse för PV på europeisk och global nivå.
 • Då koncernspråket är engelska, behöver du behärska det engelska språket väl i tal, såväl som i skrift.
 • Det är meriterande om du har förståelse för och kunskap om Medicinsk Information.

Framgångsfaktorer

Då en stor del av arbetet handlar om att koordinera kontakt och samarbete med andra människor, är du en lagspelare som kan skapa varaktiga relationer med både externa och interna parter. Du har även en förmåga att se helhetsperspektiv och möjliga synergier, som du tar initiativ utifrån. Som person är du organiserad och förstår balansen mellan vikten av noggrannhet och att få saker gjorda.

Ansökning och Kontakt

Låter detta som något för dig? Då vill vi mer än gärna komma i kontakt med dig!

Har du frågor kring rollen, ta kontakt med Anna eller Sara på Scientific Solutions (kontaktuppgifter nedan).

Din ansökan, innehållandes CV och personligt brev, sänder du till [email protected] så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktuppgifter

Anna Arnebrant

Mobil: 073 995 56 25

Email: [email protected]

 

Sara Gustafsson

Mobil: 070 973 17 47

Email: [email protected]

 

Scientific Solutions är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på Life Science. Vi förser kunder inom läkemedels-, medicinteknik-, och bioteknikindustrin med medicinsk och naturvetenskaplig kompetens tillverksamhetskritiska roller. Scientific Solutions ser varje anställd som unik, med olika förutsättningar och önskemål. Som arbetsgivare är det därför självklart för oss att kunna erbjuda anställningar med fokus på flexibilitet, utveckling och trygghet. Läs mer på www.scientificsolutions.se