Välkommen Abela!

Abela
Abela M Agnarson

Vi välkomnar Abela M Agnarson till Scientific Solutions! Abela har en magisterexamen i molekylärbiologi, en doktorsexamen i medicinsk vetenskap och hälsoekonomi och mångårig branscherfarenhet av såväl små medtechbolag som multinationella läkemedelsföretag.


Berätta lite om dig själv!         
Jag är en fembarnsmamma som är engagerad i hälsosam livsstil och älskar choklad. Jag föddes i Tanzania och kom till Sverige som 10-åring, den 17 augusti 1989. Jag minns att det var en regnig och blåsig dag i Helsingborg.

Hur ser din yrkesbakgrund ut? 
Jag har en magisterexamen i molekylärbiologi och en doktorsexamen i medicinsk vetenskap och hälsoekonomi. Jag har arbetat i och med flera folkhälsoprojekt och läkemedel över hela världen i syfte att optimera tillgången till kvalitativ vård för individer och samhällen. 

Hur hittade du till Scientific Solutions? 
Jag fick ett tips om Johanna Repits och hennes Medical-team på Scientific Solutions, tyckte det lät spännande och tog kontakt. Och på den vägen är det.  

Nu är du ute på uppdrag hos ett läkemedelsföretag. Hur ser din roll ut? 
I min roll som Clinical Development & Operation Country Liaison ingår både strategiskt arbete och relationsbyggande inom kliniska prövningar. Jag identifierar möjligheter och driver klinisk utveckling i landet för att öka värde, effektivitet och hastighet i hur företaget arbetar med kliniska prövningar. Man kan i korthet säga att jag tillhandahåller ett gränssnitt mellan företaget, prövaren och våra CRO-partners för att skapa en optimal miljö för våra kliniska prövningar. 

Du började på ditt uppdrag i juni. Hur har den första tiden varit? 
Lärorik! För första gången i min karriär arbetar jag med fokus på Sverige. Jag jobbar med ett mångfasetterat team i en bra och spännande organisation med stor pipeline. Det har varit en fantastisk första tid.

Vad utmärker just dig? 
Jag är duktig på att fokusera på det som är viktigt. Jag hade tur som fick komma till Sverige som barn, annars hade jag kanske inte varit i livet idag, och jag var den första i min släkt att läsa på universitetet. Jag har fått jobba hårt för att komma dit jag är. Att vara från en tuff bakgrund har lärt mig att välja det som är roligt och att det som är roligt också kan vara svårt och att det är okej.

Vad gör du på fritiden? 
Då är jag med mina barn. Vi gillar att träna, både jag, min sambo och barnen, så på fritiden blir det en hel del träning och skjutsning till träningar. Utöver det sitter jag med i Solvatten insamlingsstiftelse. Solvatten är en kombinerad vattenrenare och vattenvärmare som ger rent vatten till kvinnor och barn runt om i världen.  

2023-10-19