Medical Compliance Officer (Detta uppdrag är avslutat)

Rollbeskrivning
Vi söker just nu en naturvetare för en spännande roll som Medical Compliance Officer för att vidareutveckla vår verksamhet. I rollen kommer du att utveckla gamla och nya samarbeten med våra uppdragsgivare och bistå med din expertkunskap
inom Compliance och Medical Affairs. Under ditt första uppdrag kommer du att vara stationerad hos en av våra uppdragsgivare, ett ledande globalt läkemedelsbolag med svenskt marknadskontor i Stockholm.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att ha en övergripande förståelse för uppdragsgivarens verksamhet och se genom organisationen på ett sådant sätt att du kan upptäcka svagheter och brister i följsamheten, samt på olika plan arbeta för att skapa och upprätthålla ett etiskt affärsbeteende i uppdragsgivarens organisation.

Rollen kan komma att omfatta, men inte begränsas av följande arbetsuppgifter:

  • Etablera och kommunicera uppdragsgivarens juridiska och etiska engagemang till alla anställda i organisationen samt externa samarbetsparter.
  • Att förbereda och genomföra utbildningar, workshops och träning för att säkerställa att rutiner och processer efterföljer tillämpliga lagar.
  • Granska och godkänna kommersiellt material och marknadsföringsmaterial inom företaget.
  • Utarbeta strategi för Medicinsk Information och säkerställa att uppdragsgivarens informationsflöde fungerar.
  • Se över interna system med fokus på funktionalitet och säkerhet.

Kompetens

  • Universitets/högskoleexamen inom Life Science.
  • Lång och bred erfarenhet från arbete inom olika funktioner i läkemedelsindustrin i kombination med minst något års erfarenhet av arbete med compliance, framförallt med fokus på marknad.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Framgångsfaktorer
Du är en orädd, självgående och mycket kommunikativ person, med hög integritet och ett noggrant arbetssätt. Du måste vara trygg i dig själv och våga stå för dina beslut och ta strid då det är nödvändigt. Det är mycket viktigt att du är skicklig på att etablera och underhålla professionella relationer och har förmågan att driva igenom förändringar på alla nivåer i en organisation.

Intresserad?
Ta kontakt med Sara Tomicic (+46 709 731 747) eller Daniel Krumlinde (+46 763 441 121) för mer information om tjänsten.
Din ansökan sänder du snarast till [email protected]
Vi kommer att bedöma inkommande ansökningar löpande.


Varmt välkommen att ansöka!