MedTech-teamet växer

6. DSC00877 1
Josefina Falck.

Nu i januari ansluter Josefina Falck till MedTech-teamet på Scientific Solutions. Varmt välkommen! Vi är så glada att ha dig med oss.

Hur ser din yrkesbakgrund ut?
Jag är civilingenjör i medicinsk teknik i botten och har jobbat med produktutveckling och teknisk support av tekniskt komplexa produkter innan jag tog hoppet över till Regulatory Affairs och kvalitet. De senaste sex åren har jag jobbat med mogna processer för en stor svensk tillverkare av medicinteknik. Mitt fokus har varit QMS generellt (ISO 13485) samt utveckling av Software as a Medical Device och cybersäkerhet (IEC 81001-5-1).

Vad lockade dig till Scientific Solutions?
Jag var intresserad av att börja jobba som konsult och gillade den lite mindre storleken på Scientific Solutions, som möjliggör för en familjär stämning och öppen arbetsplats. Efter trevliga samtal med både Anna Arnebrant och Lisa Warnroth [rekryterare resp. MedTech-chef på Scientific Solutions] var jag övertygad om att jag skulle trivas.

Vilka är dina styrkor?
När jag är på jobbet går jag in i ett jobb-mode och är väldigt effektiv och målinriktad. Jag tycker om att jobba i grupp och tror på att gruppen är starkare än individen. Med min tekniska bakgrund kan jag lätt sätta mig in i nya tekniker och förstå utvecklarens perspektiv. Jag är också van vid att ta till mig ny information vilket är ett måste inom Regulatory Affairs där det ständigt uppstår nya lagar och guidelines, särskilt inom cybersäkerhet och AI.

Vad har du för dig när du inte jobbar?
På fritiden vill jag släppa jobbet för att kunna fokusera på de jag umgås med eller det jag gör och jag är gärna skärmfri. Jag är sportintresserad och utövar flera olika sporter. För att få mer tid till varje sport delade jag in mitt 2023 i tre säsonger: vår – klättring, sommar – paddling, höst – tennis. Dessutom springer jag året om. Mycket tid tillbringas också med man och dotter.

Vad ser du fram emot med det nya året?
Det ska bli jättekul att komma i gång och jobba med Scientific Solutions. Jag ser fram emot att lära känna nya kollegor och uppdragsgivare. Jag har även satt mig in i AI och EUs AI act och är mycket nyfiken på hur AI kommer att appliceras på nya lösningar, både i arbetssätt och i produkter.


2024-01-04