Pharmacovigilance Manager (Detta uppdrag är avslutat)

För uppdrag på marknadskontor i Stockholmsområdet söker vi nu en Drug Safety Manager, som ska ansvara för sedvanligt PV arbete på nordisk nivå.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att omfatta följande:

  • Samla in, bearbeta och rapportera SAE och AEs för marknadsförda produkter, samt att föra in biverkningar från källdokument i företagets datasystem.
  • Ansvara för att säkerhetsrapporter, uppdateringar och annan information kommuniceras till denlokala myndigheten.
  • MedDRA- kodning.
  • Bevaka nyheter kring den nordiska lagstiftningen inom pharmacovigilance.
  • Utbilda intern personal inom pharmacovigilance.
  • Verka för ett gott samarbete med övriga avdelningar på företaget, framförallt marknads- kvalitets och regulatorisk avdelning.

Vi söker dig med naturvetenskaplig utbildningsbakgrund och några års erfarenhet inom Drug Safety. Att du arbetat med att mata in information i PV databaser och rapporterat biverkningar till myndighet, ser vi som självklart. Du bör också tidigare arbetat med utbildning inom PV. Erfarenhet av att skriva PSUR och andra säkerhetsdokument är meriterande, men inget absolut krav. Du har också mycket goda datakunskaper, liksom utmärkta kunskaper i Svenska och Engelska.

För att lyckas i denna roll bör du vara självgående och en god lagspelare. Vidare bör du ha ett brinnande intresse för pharmacovigilance och ha en stor förståelse för vikten av ett noggrant och strukturerat arbetssätt.

Låter detta intressant? Ansök omgående, via extern ansökningssida (följ denna länk), med CV och en kort motivering till varför du söker denna tjänst.
Frågor besvaras gärna av Karin Grundler på 0761-602 840

Varmt välkommen in med din ansökan!