Pharmacovigilance specialist (Detta uppdrag är avslutat)

För uppdrag på marknadskontor i Stockholmsområdet söker vi nu en utåtriktad och pedagogisk Drug Safety Manager.

Du kommer att ansvara för sedvanligt PV arbete, men också arbeta mycket med interna utbildningar inom pharmacovigilans, främst på nordisk nivå, men även till viss del inom övriga delar av Europa.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att omfatta följande:

  • Samla in, bearbeta och rapportera SRS och AEs för marknadsförda produkter, samt att föra in biverkningar från källdokument i företagets datasystem.
  • Ansvara för att säkerhetsrapporter, uppdateringar och annan information kommuniceras till den lokala myndighetenl.
  • MedDRA- kodning.
  • Bevaka nyheter kring den nordiska lagstiftningen inom pharmacovigilance.
  • Utbilda intern personal inom pharmacovigilance.
  • Utbilda och supporta kollegor på marknadskontoren i Norden och övriga Europa i det fortastta arbetet med att implementera nya biverkningsdatabaser och interna system.
  • Verka för ett gott samarbete med övriga avdelningar på företaget, framförallt marknads- kvalitets och regulatorisk avdelning.

Vi söker dig med naturvetenskaplig utbildningsbakrund och några års erfarenhet inom Drug Safety. Att du arbetat med att mata in information i PV databas och rapportera biverkningar till myndighet ser vi som självklart. Du bör också tidigare arbetat med utbildning inom PV. Erfarenhet av att skriva PSUR och andra säkerhetsdokument är meriterande, men inget absolut krav.

För att lyckas i denna roll bör du vara självgående, utåtriktad och en god lagspelare. Vidare bör du ha ett brinnande intresse för pharmacovigilance och ha en stor förståelse för vikten av ett noggrannt och strukturerat arbetssätt.

Mycket goda datakunskaper är ett absolut krav, liksom utmärkta kunskaper i Svenska och Engelska.

Låter detta intressant? Ansök omgående, via extern ansökningssida (följ denna länk), med CV och en kort motivering till varför du söker denna tjänst.
Frågor besvaras gärna av Sara Tomicic på 0709-731747

Varmt välkommen in med din ansökan!